yazarlar

DEVLET BAHÇELİ’NİN MERAL AKŞENER’E”EVİNE DÖN” ÇAĞRISI NE ANLAMA GELİYOR?

DEVLET BAHÇELİ’NİN MERAL AKŞENER’E”EVİNE DÖN” ÇAĞRISI NE ANLAMA GELİYOR?

SAYGIDEĞER OKUYUCULARIMIZ,BUGÜN’KÜ YAZIMIZ’DA M.H.P GENEL BAŞKANI SAYIN BAHÇELİ’NİN MERAL AKŞENER’E YAPTIĞI,”EVİNE DÖN”ÇAĞRISINI ANALİZ ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamalarla, aldığı kararlarla şüphesiz,siyasetin yönünü değiştirebilen liderlerin başında gelen birisi.

O nedenle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı “Evine dön” çağrısı siyasi kulislerde hareketlenmelere neden oldu.

Bahçeli’nin çağrısı üzerine birbirinin zıddı yorumlar yapıldığını görmekteyiz.

Bir kesim, “Bahçeli, Akşener’i MHP’ye davet ediyor”derken.

Bir başka kesim’de, “Bahçeli, İYİ Parti’yi ‘cumhur ittifakı’na davet ediyor” yorumunu yaptı.

Başka bir kesim de “Bahçeli, Akşener’e ‘Git evinde otur’ ” demek istiyor dedi.

Akşener ise olayı siyasi magazine benzer nitelikte buldu.

Devlet Bahçeli’nin çağrısı hakkında İYİ Parti kulislerini yoklayanlar ise, Bahçeli’nin bu çağrıyı yapmadan önce her yönüyle değerlendirdiğini, hesap kitap yaptığını düşünmekteler.tahminler bu yönde.

Devlet Bahçeli“İkircikli bir cümle kullandı”demek istiyorlar. Yani MHP’ye ya da ‘cumhur ittifakı’na girmesi yönünde’de evine gidip oturması şeklinde de anlaşılabilecek bir cümle olduğunu söyleyenler’de var.

MHP İLE TEMAS VARMI?

Bahçeli’nin Bu tür çağrısı öncesi partiler nezdinde arka kapı diplomasisi işletilmiş, iş belli bir olgunluğa ulaştırılmış olabilir. Peki MHP ile İYİ Parti arasında böyle bir temas var mı acaba? Söylentilere göre,Hiç bir temas olmamış. Hatta;aralarında bayramlaşma bile olmadığı söylenmekte.Buna rağmen Bahçeli’nin bir sonraki adımının ne olduğu merak edilmekte. Bekleyip göreceğiz.!

AYASOFYA ŞUURU

Sayın Bahçeli’nin çağrısındaki hedefin, Ayasofya’da namaz kılan, ardından da “Ayasofya’da çok mutlu oldum” diyen Meral Akşener’in yerinin CHP ya da HDP ile birlikte olmak değil, Ayasofya şuuru altında ‘cumhur ittifakı’ ile birlikte hareket etmesi gerektiğini anlatmak olduğunu düşünmekteyim.

İYİ PARTİ’NİN DURUŞU

Sayın Bahçeli’nin çağrısı, hem de Sayın İnce’nin CHP’den ayrılarak yeni parti kuracak söylentisi, Meral Akşener’in İYİ Parti’sini ittifaklar açısından kilit konumuna yüksettiğini söyleyebiliriz.Bekleyelim görelim.Akşener bu kozu yerinde ve zamanında kullanabilecekmi!. A.Kartal.samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL