GÜNDEM SİYASET HABER'LERİ

DEVLET BAHÇELİ: MECLİSTE TERÖRİST DÜŞMAN İSTEMİYORUZ!

DEVLET BAHÇELİ: MECLİSTE TERÖRİST DÜŞMAN İSTEMİYORUZ!

MHP Lideri Devlet Bahçeli,”Türkiye Büyük Millet Meclisinde Terörist düşman“istemiyoruz ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘TBMM’de terörist, düşman, katil istemiyoruz, namertleri asla istemiyoruz. TBMM bölücülerin meydan okuma yeri değildir.’ dedi.

MHP.Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısından açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesinden dolayı grup toplantılarımıza ara vermiştik. Bugün sizlerle 2023 yılının son grup toplantısı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle gündemdeki konu başlıklarıyla ilgili değerlendirmelerime geçmeden evvel hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Yurt içinde ve yurt dışında, televizyon ekranları, sosyal medya platformları, radyo kanalları vasıtasıyla toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımıza,  Gönül ve kültür coğrafyalarımızda varoluş mücadelesi veren tüm kardeşlerimize en kalbi selamlarımı iletiyor, şükranlarımı sunuyorum.

Dün itibariyle 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlanmış ve yapılan oylamaların hitamında bu teklifler kabul edilerek kanunlaşmıştır. Devletimize ve milletimize hayırlı olsun diyorum. Bütçenin ekonomik ve mali özellikleri kadar siyasi ve hukuki yönleri de vardır.

Devletin belli bir dönemde yapacağı harcamaları, toplayacağı gelirleri, hedeflenen sosyal ve ekonomik politikaların muhtevasını gösteren bütçenin bir bütün halinde değerlendirilmesi lazımdır ve geride kalan çalışma takvimi içinde bu yapılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçenin onay ve denetimiyle; hukuki demokratik ve milli egemenliğe dayalı haklarını doğrudan doğruya kullanmaktadır. Bütçe özü ve esası itibariyle bir kaynak tahsis meselesidir, bu da doğal olarak siyasal bir tercihe dayanmaktadır.2024 yılı bütçesi milletimizin sosyal ve ekonomik beklentilerini karşılama hususunda ümit verirken, Türkiye’nin yüksek hedeflerini de sahiplenmiş ve aynen ihtiva etmiştir.HAERİN KAYNAĞI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL