EKONOMİ

CUMHUR İTTİFAKI FAİŞ ZAMMA DUR DEDİ!

CUMHUR İTTİFAKI FAİŞ ZAMMA DUR DEDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ulaşım ücretlerine yaptığı Faiş zamlardan,Cumhur itifkının girişimleri sonucu “öğrenciler muaf tutulacak!

CHP’li İBB’nin İETT’ye yüzde 40’lık fahiş fiyat zammı, Cumhur İttifakı oylarıyla geri çekildi. İBB, geçtiğimiz UKOME toplantısında İstanbul’da ulaşıma yüzde 40 zam yaptı. Esenyurt Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, öğrenciye yapılan zammın geri alınması için teklifin İBB Meclisi’ne getirileceğini açıklamıştı. İP ve CHP’nin ‘’hayır’’ oylarına rağmen AK Parti’nin teklifi meclisten geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 6 Nisan’da gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda ulaşım ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı. Ulaşım zammı kararının gerekçesi olarak artan maliyetler ile birlikte “kentte kamusal hizmetlerin sürdürülebilirliği ve ulaşım esnafının biraz nefes alması” gösterildi.

ÖĞRENCİ ABONMANI 109 TL OLMUŞTU

Yeni zamlarla birlikte öğrenci indirimli bilet ücreti 2.67 TL’den 3.74 TL’ye; öğrenci abonman ücreti 78 TL’den 109 TL’ye; öğretmen indirimli bilet ücreti ise 3.92 TL’den 5.49 TL’ye yükseldi.

TAKSİMETRE AÇILIŞ ÜCRETİ 9.8 TL’YE YÜKSELDİ

Taksilerde ise 7 TL olan taksimetre açılış ücreti 9.8 TL; 20 TL olan kısa mesafe 28 TL; 3.75 TL olan minibüs indi bindi ücreti 5.25 TL; 396 TL olan 0-1 km arası okul servis ücreti 554 TL olarak belirlendi.HABERİN DEVAMI…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL