SAGLIK

ÇİLT TEDAVİSİNDE “LAZER” MUCİZESİ!

ÇİLT TEDAVİSİNDE “LAZER” MUCİZESİ!

lazer epi

Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur, “Yaşlılığa bağlı olarak meydana gelen ince kırışıklıklar, yüzde sarkmalar, açık koyu kahverengi cilt lekeleri, cildin solgun cansız görünümü ‘Fraksiyonel Lazer’ uygulaması ile azami ölçüde düzeltilebiliyor” dedi

Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur, cilt yaşlanmalarına, çatlaklara karşı uygulanan ‘Fraksiyonel Lazer’ uygulamalarına ilişkin bilgi verdi. Öznur, lazerin cilt lekeleri, kırışıklık ve sarkmaları için; tüm yüz bölgesine, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabileceğini belirterek, “Sivilce, yanık izleri ve çatlaklar için; lezyonların olduğu bölgelerde lezyonun üstüne uygulanır. Yaşlılık izlerinin giderilmesi, cilt gençleştirme amaçlı olarak, tüm yüz, boyun dekolte ve eller üstüne uygulamalar yapılır” dedi. Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur, cilt yaşlanmalarına, çatlaklara karşı uygulanan ‘Fraksiyonel Lazer’ uygulamalarını anlattı. Özellikle kadınların en çok takip ettiği uygulamaların başında yer alan lazer tedavileri ile cilt yaşlanmalarını geciktirmek ve ciltte oluşan çatlakları azaltmanın mümkün. Genetik faktörler, stres, güneş, uykusuzluk, çalışma koşulları ve beslenme alışkanlıkları gibi etkenlerden dolayı cilt yaşlandığını belirten Öznur, “Buna karşın cilt kendisini sürekli yenileyerek yaşlanmanın etkilerini onarmaktadır. Ancak belli bir yaştan sonra hücrelerde yapılan onarım oranı yavaşlar. Cildin kollajen üretimi düşer, cildin destek tabakasını oluşturan bağ dokusundaki elastik liflerin kaybolması ile de cilt gevşemesine bağlı sarkmalar, kırışıklıklar, güneş lekeleri, cildin giderek incelmesi gibi yaşlanma belirtileri ortaya çıkar” diye konuştu.

Deri incelmeleri düzeltilebiliyor
Fraksiyonel lazer tedavisi ile ciltte kollajen üretiminin artığını belirten Öznur, “Cilt elastikiyeti artar, cilt sarkmaları, kırışıklık ve çökmeler iyileştirilir. Uygulama sonrasında cilt daha canlı, parlak, elastikiyeti artmış görünüme kavuşur. Yaşlılığa bağlı meydana gelen ince kırışıklıklar, yüzde sarkmalar, açık koyu kahverengi cilt lekeleri, cildin solgun cansız görünümü fraksiyonlel lazer uygulaması ile kısa sürede düzeltilebilmektedir. Cilde lazer uygulamasının hemen ardından ciltte canlı, parlak, genç cilt görünümü ortaya çıkar, lazer uygulamasının düzenli olarak yapılması ile cildin bu sağlıklı görünümü çok uzun süreler devam ettirilebilir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL