GÜNDEM

Cesetlere ulaşıldı !

Cesetlere ulaşıldı !

ermenek
ermenek

Ermenek’te kömür ocağından cesetleri çıkarılan iki işçinin otopsi işlemleri Ermenek Devlet Hastanesinde tamamlandı. Cenazelerin kimliklerinin belirlenebilmesi için ailelerden alınan kan örnekleri DNA testi için Ankara’ya gönderildi

Karaman’ın Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçinin 10 gün sonra cansız bedenleri çıkarılmaya başlandı. Ermenek’te kömür madeninde cansız bedenlerine ulaşılan 2 işçinin otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazelerin kimliklerinin belirlenmesi için ailelerinden alınan DNA örnekleri helikopterle Ankara’ya gönderildi. Ermenek’te kömür ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalar kapsamında önceki gece ocağın yaklaşık 140 metre derinliğindeki ‘ikinci başyukarı’ bölümünden çıkarılan 2 işçinin naşı, Ermenek Devlet Hastanesine gönderildi. Gece saatlerinde, mahsur kalan 18 işçinin 24 yakınından DNA testi için örnekler alındı. Sıkı güvenlik önlemleri alınan Ermenek Devlet Hastanesi bahçesinde maden işçilerinin aileleri için çadır kuruldu. Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da dün bir kere daha madene inip inceleme yaptı. Bu arada 13 Mayıs’ta Soma’daki maden faciasında hayatını yitiren 301 madencinin çoğunun kimliği DNA testi yoluyla belirlenmişti.

Yemek yedikleri bölümde bulundular
Bakan Taner Yıldız, 2 işçinin cesetlerinin yemek yedikleri alanda bulunduğunu söyledi. Dün diğer 16 işçiye ulaşabilmek için 11’inci günde çalışmalar aralıksız devam etti. Bu arada işçi yakınlarından sadece birinci derece yakınları Ermenek Devlet Hastanesi’ne alındı. Basın mensupları ile diğer yakanları hastanenin yaklaşık 200 metre önüne kurulan bariyerden içeri alınmadı. İşçi yakınları ise bu duruma tepki gösterdi. Ermenek’te cesetlerin çıkarılmaya başlanmasıyla birlikte mahsur kalan işçi yakınlarının umutları da tümüyle söndü.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL