SAMSUN&BÖLGE

ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASI NE ZAMAN AÇILACAK?

ÇARŞAMBA ŞEKER FABRİKASI NE ZAMAN AÇILACAK?

2 Kez satılıp 2 kez satışı iptal olan fabrikanın 22021 Yılı içerisinde Açılışı yapılacağı söylenmiş ama bugüne kadar üretime alınamıyan,durumu yılan hikayesine dönen”Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası”nın ne zaman üretime geçeceği kamuoyunda merak konusu olmaya devam ediyor.!

1989’dan 2011’e kadar Orta Karadeniz Bölgesi’nde 22 yıl boyunca şeker pancarını işleyerek bölge ekonomisine önemli katkılar sunan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın bu yıl sonuna doğru açılması bekleniyor

1930’ların ikinci yarısında kurulan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., (Türkşeker), 2011’den bu yana üretim yapılmayan Çarşamba Şeker Fabrikası’nın bu yıl içerisinde yeniden devreye alınacağını duyurdu. 

Açılacağı ocak ayında da duyurulan fabrikanın açılışı, pandemi nedeniyle gecikmişti. 

İlk etapta Türkşeker’e bağlı diğer fabrikalarda görevli 37 kişilik uzman bir ekibin de içinde bulunduğu 80 kişi ile revizyon çalışmalarına başlandı.

Pandemiyle ara verilen çalışmalar, temmuz ve ağustosta yeniden başladı. 20 kişilik bir teknik ekiple birlikte toplamda 60 personel ile revizyon çalışmaları gerçekleştirildi. Pandemi ve filyasyona bağlı karantina tedbirleri nedeniyle iki kere ara verilen bakım ve onarım çalışmaları halen devam ediyor.Haberin Devami..

Not: samsunhaberci.com olarak,Biz de,Samsun ve çevre ekonomisi için hayati öneme sahip bu tesisin açılması içinmerak etmeye devam edeceğiz.sorumluların dikkatine.!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL