HABER SAMSUN&BÖLGE

Çarşamba Çerkez Derneği açıldı

Çarşamba Çerkez Derneği açıldı

çerkez2

Samsun’un Çarşamba İlçesi Abdullah paşa meydanında program yapan Çarşamba Çerkez Derneği program alanında asmadığı Türk bayrağı ve okumadıkları İstiklal marşı MHP’nin ve Ülkü Ocaklarının tepkisine neden oldu.

Haber-fotoğraf: Yunus Emre TÜRKYILMAZ

Samsun’un Çarşamba ilçesinde hafta sonu Abdullah paşa meydanında Çarşamba Çerkez Derneği tarafından düzenlenen ve açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın ve birçok siyasi ve sivil toplum kuruluşların katılımlarıyla yapıldı. Törene ise Çarşamba Çerkez Derneği’nin programında Türk bayrağı asılmaması ve İstiklal Marşımızın okunmaması damgasını vururken tepkiler de gelmeye başladı. Tören bir ajans tarafından organize edildiği iddia edilirken Dernek yetkililerin uyarılar sonrasında olaya el atmaması ve ikazlara rağmen aynı şekilde törene devam edilmesi tepkilere neden oldu.

Türk Bayrağı Asmadılar ve İstiklal Marşı Okutmadılar
çerkez2

Tören alanında bazı duyarlı vatandaşlar ve siyasi parti yetkililerinin bütün uyarılara rağmen tören alanına Türk bayrağı asmayan ve İstiklal marşı okutmayan dernek görevlileri programa uyarılara aldırış etmeden devam ettiler. Anayasamızda bulunan ve bu tür programlarda yapmak zorunluluğu olan kurallar arasında Türk bayrağının asılması ve istiklal marşının okunması var. Bütün bunlarının bilinmesi veya sonradan söylenmesine rağmen Türk bayrağı asmadılar ve İstiklal marşı okumadılar.

Tepki MHP ve Ülkü Ocaklarından

Programda konuşma yapan Çarşamba Çerkez Derneği Başkanı Cevat Ersan konuşmalarına devam ederken protokolde bulunan Çarşamba Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Başkanı Süleyman Akdemir ve Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Güreş program alanında Türk bayrağının bulunmaması ve İstiklal marşının okunmaması gereğiyle bayrağımıza ve İstiklal marşımıza yapılan bu saygısızlığı görerek programı terk ettiler. MHP ve Ülkü Ocakları başkanlarının duyarlılığının ardından aynı şekilde olaya tepki gösteren CHP Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici’ de tepki oalrak tören alanını terk etmesi törende insanların tepkisine net tavır ve cevap oldu.
HABERİN KAYNAĞI İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL