GENEL

Bir Umuttur Yaşamak

Bir Umuttur Yaşamak

Bir umuttur yaşamak.Kösebucağı Umut.

Öncelikle,benimde doğduğum ilkokulu bitirdiğim yer olan köyümüz Kösebucağına selam olsun.Okulumuzun hocası,”KÖSEBUCAĞI UMUT” gazetesinde güzel bir Köşe yazısı kaleme almış,kendisini tebrik ederiz.Umutları uzaklara ulaştırmak için bizde bir el atalım dedik.Yazıyı,”www.samsunhaberci.com”haber sitemizde yayınlamayı uygun bulduk..Başarılarınızın devamını dilerim hocam.A….Kartal.Samsun.

KÖŞE YAZISI
Umudunu Kaybetme
Sevgili Kösebucağı Umut Okurları,
Bir gün hiç ummadığın zamanda, bırakıp giden ümitler elleri dolu dolu geri gelir.Bir gün hayata dair umutlarını yitirmediğinde güneş ansızın doğar gönlünün semalarına. Bir gün güçlü olmak zorunda olduğunu öğrendiğinde yaşamanın renklerini görmeye başlarsın. Üstüste geldiğinde tüm sıkıntılar,bitti dediğinde, gücünü kaybettiğinde yeşerir umutlar ama umudunu kaybetmediğinde.
Kösebucağı ailesi olarak öğretmeninden öğrencisine hizmetlisinden velisine idarecisine kadar 2013 yılından günümüze umudumuzu hiç yitirmedik yitirmeyeceğiz.
Her şey hayal etmeyle başlar.
Bizim öğrencilerimizin hayali ise sağlıklı, günümüz koşullarına uygun kendilerini daha iyi yetiştirebilecekleri bir eğitim ortamına sahip olmak.
Mesala sıcacık bir okul,
Mesela çatısı akmayan bir okul,
Mesala teneffüste güvenle sek sek oynayabileceği bir bahçe,
Mesela basket atabileceği bir pota,
Mesela gol atabileceği bir kale,
Teneffüs saatlerinde ihtiyaçlarını giderebileceği bir kantin,
Oynadığı piyesleri sergileyebileceği sahne…
Onun ötesinde yarınlarını hayal etmek istiyor, korkularla yaşamak istemiyor
Acaba okulum kapatılır mı?
Acaba öğretmenim bizi bırakıp başka okullara gider mi?
Acaba arkadaşlarımdan ayrılır mıyım?
Acaba yeni gittiğim okula alışabilir miyim?
Kısacası ben doğduğum topraklardan küçük yaşta kopacak mıyım kopmayacak mıyım? Bu korkularla değil de önünü görüp yarınlarına umutla bakarak zihnini projelerle ve güzel hayallerle doldurmak istiyor.
Büyüklerimizin okulumuzun yapımı konusunda kat edilen yoldan geri adım atılmayıp nihai sonuca ulaşabileceğini hayal ediyor öğrencilerimiz.
Umudunuzu kaybetmedik.
En acı anlarımızda gözyaşlarımızı umut ışıklarımızın kurutacağını unutmamalı. Yaşamımızın kıymetini bilmek için kaybetmeyi beklememeli. Mutluluğu uzaklarda, hayallerde, gelecekte aramamalı, geçmişe takılmamalıyız ..
Sevgili öğrencilerim, hayallerini şimdiki zamanın gerçekliği ile süsle süsleyebildiğin kadar. Gelecek güzel günler sizindir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL