GENEL

Binali Yıldırım: Avrupa Bize Kazık Attı!

Binali Yıldırım: Avrupa Bize Kazık Attı!

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı basın toplantısında,”Avrupa bize Kazık Attı”dedi.

Başbakan Yıldırım, Gümrük Birliği’nin yeniden gözden geçirileceğini söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım: Bize madik attılar Başbakan Binali Yıldırım: Bize madik attılar Başbakan Binali Yıldırım: Bize madik attılar

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakereleri durdurma kararının hukuki bir sonucunun olmadığını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük Birliği’nde Avrupa Birliği’nin kazık attığını söyledi:

GÜMRÜK BİRLİĞİ’Nİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ

“Bir yandan bu karşılıklı salvolar devam ediyor, bir yandan da işler yürüyor, hayat devam ediyor. Bakın Ekonomi Bakanımız AB ile bir yandan müzakereleri sürdürüyor, Gümrük Birliği’ni yeniden gözden geçireceğiz, bu kadar seneden sonra sanayide durum ne, tarım ne, e-ticarrette güncelleme yapılacak.

ÇÜNKÜ MAALESEF BİZE KAZIK ATTILAR

Çünkü o Gümrük Birliği’nde de maalesef bize kazık attılar, mal ve hizmetler serbest olacaktı üstüne yattılar”

Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:

“AB ile meselemiz TÜSİAD’dan daha önce. TÜSİAD 43, AB 50 yıllık. Mazimiz daha eski, kara sevdaya dönüşsün istemiyoruz. AP bir karar aldı, bu kararın hukuki bir sonucu yok, tavsiye kararı. Efendim görüşmeler geçici olarak durdurulsun… Biz açıklamamızı yaptık, bunun bizim açımızdan bir önemi yok, anlamı da yok. Parlamentolar, biliyorsunuz milletvekilleri ülkelerinden bağımsız olarak seçilip geliyorlar, zaman zaman böyle çıkışlar yapabiliyorlar. Biz biliyoruz ki Avrupa’da hala Avrupa’nın geleceğini düşünen vizyonerler mevcut.

AB TÜRKİYE’NİN DÜŞMANLARININ SESİNE DAHA ÇOK KULAK VERİYOR

Liderler toplantısında bu anlamsız kararın dikkate alınmayacağını düşünüyoruz. Değerli dostlar, AB’ye içinde bulunduğu kafa karışıklığından bir an önce kurtulması gerek. AB ile uzun süredir ticari ilişkilerini geliştirmiş, müzakerelerini yürütmekte olan bir ülke olarak söylüyoruz, AB’ye Türkiye’nin üye olması Avrupa’ya ilave yük getirmez, yükünü azaltır. İkincisi, AB maalesef bugünlerde çıkışlarıyla, davranışlarıyla, Türkiye’nin ne dediğine, nerede durduğuna değil, Türkiye’nin düşmanlarının sesine daha çok kulak veriyor.

PKK’NIN LOBİ FAALİYETLERİNDEN DAHA ÇOK ETKİLENİYOR

PKK, DEAŞ, FETO terör örgütünün lobi faaliyetlerinden daha çok etkileniyor ve tutum alıyor. Bu çok yanlış bir şey, bunun da Avrupa kamuoyunu gelecek seçimlere yönelik kanaatlerini kendi lehlerinde oluşturmak için kullanıyorlar. Bakın hatırlayın Brexit’te bile mevzu Türkiye’yi, kampanyanın odağında Türkiye. Öngörüye bak, vizyona bak, şimdi AB’deki liderler de maalesef etki altında kalıyorlar ve duygusal boyutta hareket ediyorlar. Milleti rahatsız ediyorlar, milletin AB’ye inancı azalırsa AB’ye nasıl gireceğiz. Bu ikircikli tutumlarından vazgeçmeleri lazım.

ÖNCE TERÖRİSTLERİN FOTOĞRAFLARINI PARLAMENTO KORİDORLARINDAN İNDİRSİNLER

O teröristlerin posterlerini parlamentoların koridorlarında asmamaları gerekiyor. Türkiye’nin gerçek dostlu olduklarını hem davranışlarıyla hem eylemleriyle ortaya koymaları lazım. Biz Avrupa ile yük paylaşımı yapacağız ama AB’nin kendi vizyonunu Brexit’ten sonra yeniden düşünmesi lazım. Bugün AB’de yapılan kamuoyu araştırmasında birlik içinde yaşayan insanların yüzde 59’un AB’nin kendi sorunlarına kayıtsız olduğunu düşünüyor. Birlik önce kendinin hangi yöne doğru gideceğini adam akıllı masaya yatırıp görmesi lazım.

DÜNYADA ESARET ALTINA GİRMEYEN BİR İNGİLİZLER BİR DE TÜRKLER VAR

Sürekli parmak kalıyor, “Türkiye şunu yap, yapmazsan böyle olur” Türkiye sizden bir öğretmen edasıyla sürekli talimat alacak bir ülke midir? Bu olmaz, bu yanlıştır. Biz onurumuzu ve istiklal ruhumuzu kimseyle pazarlık konusu yapmayız. Dünyada esaret altına girmeyen bir İngilizler bir de Türklerdir. Dünya bunu bilmelidir.”ky: habervaktim.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL