GÜNDEM

Bangladeş : Arakan’lı Mülteciler Geri Alınsın

Bangladeş : Arakan’lı Mülteciler Geri Alınsın

Bagladeş Myanmar’dan Mültecilerin geri alınmasını istedi.
Bangladeş yönetimi, Myanmar’ın Arakan’da ordu ve Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanları geri almasını istedi.

Müslüman ülkeden skandal istek: Arakanlılar’ı geri alın!

Bangladeş basınında yer alan haberlere göre, Dışişleri Bakanı Mahmud Ali ve beraberindeki heyet, başkent Dakka’da Myanmar Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri U Kyaw Tint Swe ile bir araya geldi.
Toplantıda Myanmar’a Arakanlı Müslümanların ülkelerine geri dönmesi ve Birleşmiş Milletlerin (BM) eski Genel Sekreteri Kofi Annan liderliğindeki Arakan Danışma Komisyonu’nun tavsiyelerinin uygulanması konusunda anlaşma taslağı sunuldu.

Bangladeş Dışişleri Bakanı Ali, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, yıllardır Arakanlı Müslümanlara yönelik etnik temizlik uygulayan Myanmar’a Bangladeş’teki Arakanlı Müslüman sığınmacıları geri almayı önerdiğini söyledi.

Öte yandan, toplantıya ilişkin Myanmar tarafından henüz açıklama yapılmadı.

Ayrıca yerel bir televizyon kanalı, Bangladeş İçişleri Bakanı Asaduzzaman Han Kemal’in de Arakanlı Müslümanlar konusunda Myanmar’ı ziyaret edeceğini duyurdu.

​Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi gerekçe göstererek Arakan’da düzenlediği operasyonlarda, 25 Ağustos’tan bu yana binlerce Müslüman’ın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Öte yandan saldırılarda 200 civarında köyün, ordu ve Budistler tarafından yakıldığı ya da kullanılamaz hale getirildiği aktarılıyor.

On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle hala bölgeden uzaklaşmaya çalışırken, Myanmar’dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş’e geçiyor.

Bangladeş’e 25 Ağustos’tan bu yana 421.000’den fazla Arakanlı Müslüman ulaştığı bildiriliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL