GENEL

Asya Ekseni Oluşuyor!

Asya Ekseni Oluşuyor!

Dünya’da yeni bir denge oluşuyor!

Moskova’da dün yapılan Suriye görüşmelerinin yanı sıra 27 Aralık’ta Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya, Türkiye, İran zirvesi düzenlenecek.

Yeni bir eksen doğuyor?

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrei Karlov’a yönelik suikast, Moskova’da Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılacak Suriye zirvesi öncesinde gelmesi dikkat çekiyor. Suikasta rağmen Moskova’daki toplantı dün icra edildi. Toplantı için Pazartesi günü Moskova’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya-İran üçlü dışişleri bakanları toplantısı öncesi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Lavrıov ve Çavuşoğlu’nun moralinin oldukça bozuk olduğu görüldü. Toplantı salonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un anısına köşe oluşturuldu.

Çavuşoğlu, Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin Rusya medyasına yaptığı açıklamada ise, “Bu saldırı, Rusya ve Türkiye arasında özellikle Suriye’de ateşkesin sağlanması, sivil insanların kurtarılması ve insani yardımların ulaştırılması, Suriye’de siyasi bir çözüm için iki ülke arasında oluşan iş birliğini de hedef almıştır ama biz Türkiye ve Rusya olarak buna müsaade etmeyeceğiz ve bu süreci devam ettireceğiz, iş birliğimizi daha da güçlendireceğiz. Özellikle de terör örgütlerine karşı dayanışmamızı ve iş birliğimizi daha da artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Moskova’da dün yapılan Suriye görüşmelerinin yanı sıra 27 Aralık’ta Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya, Türkiye, İran zirvesi düzenlenecek. Siyasi gözlemciler ABD’de Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmadan önce Putin’in Rusya, Türkiye, İran eksenini kurmaya çalıştığına işaret ediyor.

Büyükelçi Karlov’a yönelik suikast Rus, Türk ve İranlı yetkililerin yoğun olarak Suriye konusunda işbirliği yaptığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekiyor. Analistler, 3 ülkenin de Suriye’nin geleceğinde sadece Batılı güçleri değil, aynı zamanda Suriye’deki isyancılara her türlü desteği sağlayan Körfez ülkelerini safdışı etmek istediğine işaret ediyor. ky: yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL