YAŞAM

Asgari Ücret Açıklanıyor

Asgari Ücret Açıklanıyor

Asgari ücret görüşmeleri başlıyor.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019’da geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yarın yapacak.

Yasa gereği 5’er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonda, bu yıl ilk kez Yalova Üniversitesinde asgari ücretle güvenlik görevlisi olarak çalışan Güvenlik-İş Sendikası üyesi kadın bir işçi de olacak.

Görüşmeler öncesi değerlendirmede bulunan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işverene verilen asgari ücret desteğinin artırılarak uygulanmasını istedi.

Koç, “İşverenlerimizin maliyeti, ekim ayından itibaren asgari ücret desteğinin kalkmasıyla yüzde 5 arttı. 2019 yılı için bu desteğin artırılarak uygulanmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte toplu iş sözleşmesi uygulanan iş yerleri için SGK işveren teşviklerinin artırılarak sürdürülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Asgari ücrete enflasyon artışı yanında refah payı da eklenmesi gerektiğini söyleyen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ise, “Yeni asgari ücrette, bu yıl gerçekleşen enflasyon oranı dikkate alınmalı. Bunun yanına ülkenin büyümesi ve gelişmesi de göz önünde bulundurularak refah payı da eklenmeli” dedi.

Bilindiği gibi,Mevcut Asgari ücret 1603 lira.

Yüksek enflasyon nedeniyle,zor günler geçiren,Çalışanların beklediği Asgari ücretin miktarı ne olacak,merakı devam ediyor!

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL