GENEL

Anadolu Ehl-i Beyt Mayası ile Yoğrulmuştur

Anadolu Ehl-i Beyt Mayası ile Yoğrulmuştur

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kongrelerine hızla devam ediyor. Nevşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen il kongresine, partinin MYK üyesi Salih Türkyılmaz, Rüştü Karataş ve BTP Ankara İl Yönetiminden Cemal Öcal katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Cemal Öcal, Hacı Bektaş Veli’inin topraklarında, Nevşehir’de bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Yeni Başkan’ın ve yönetiminin çok güzel çalışmalar yapacağına inandığını söyleyen Öcal, daha sonra sözü MYK üyesi Dr. Salih Türkyılmaz’a bıraktı.
Kadınlar gerçek özgürlüğüne ancak BTP ile kavuşur
Türkyılmaz konuşmasında, ekonominin dengesizliğini giderecek, herkesi hak ettiği maddi imkana kavuşturacak tek çözümün, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof Dr Haydar Baş Bey’in Milli Ekonomi Modeli olduğunu belirtti.
Gerek 5.000 TL asgari ücretle, gerek Ev Hanımı Maaşı, gerekse de Vatandaşlık Maaşı ile insanımızın yüzünün güleceğini, bunu başaracak tek kadronun Bağımsız Türkiye Partisi ve Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş olduğunu sözlerine ekledi.
Türkyılmaz ayrıca Nevşehir İlçe ve İl Yönetiminde kadınların ağırlıkta olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Dr. Salih Türkyılmaz “Kadınlarımız değerli varlıklardır. Günümüzde kadınlarımızın pek çoğu, çok zor şartlarda, uygun olmayan ortamlarda ve mecbur oldukları için çalışıyor. Biz, Kapitalizmin bu zulmüne son vereceğiz. Kadınlarımız BTP iktidarında uygun ortamlarda, çalışmak zorunda olduğu için değil, istediği için çalışacaktır. Kadın ancak o zaman özgür olur ve Kapitalizmin esiri olmaktan kurtulur. Milli Ekonomi Modeli (MEM) sayesinde emeğinin karşılığını da alacaktır. Ev hanımlarımız ise evlerinin işçisidir ve onlar da ev hanımı maaşı ile rahat edecektir” dedi. Dr. Türkyılmaz, günümüzde sağlık problemlerinin de ciddi düzeyde olduğunu bunun da MEM’in sağlık politikalarıyla düzeltilebileceğini vurgulayarak sözlerini noktaladı.
Müslüman Türk kimliğini Hacı Bektaş’a borçluyuz
Daha sonra söz alan BTP MYK üyesi ve Kayseri İl Başkanı Rüştü Karataş, birlik beraberlik mesajı verdi. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi belirten Karataş, “Birlik beraberliğimiz için en güzel örneklerden birine bugün bu kongrede de şahitlik ettik. Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden Ay Yıldızlı Bayrağımız altında kardeşiz. Bugün yönetimde bulunan arkadaşlarımız da aynı duygu ve düşünce içinde yönetimde yer aldılar. Prof. Dr. Haydar Baş Bey’in tabiriyle Anadolu’nun Manevi Genelkurmay Başkanı olan Hacı Bektaş Veli, bu toprakları Ehl-i Beyt mayasıyla yoğurdu ve bu topraklara Müslüman-Türk kimliğini kazandırdı. Biz de Genel Başkanımızın önderliğinde aynı duyguyla hareket ederek birlik ve beraberliği sağlayacağız” şeklinde konuştu.
BTP ile sınavsız üniversite
Kongrede gençler adına söz alan BTP Nevşehir Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Celal Urun ise “Biz siyaseti ahiretimiz için yapmamız gerektiğini Genel Başkanımız Prof Dr. Haydar Baş Bey’den öğrendik. Son nefesimize kadar BTP Nevşehir gençliği olarak bu davada bıkmadan, usanmadan yer alacağız.
BTP ile gençlerin üniversiteye sınavsız gireceği ve istediği mesleği yapıp hak ettiği maaşı alacağı günler uzak değil” diye konuştu.
Yeni İl Başkanı Süreyya Baytürk oldu
Oylamanın ardından söz alan Nevşehir BTP İl Başkanı Süreyya Baytürk, partinin kurulduğu günden beri bu davada yer aldığını belirtti. Yeni yönetimin çok dinamik bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Baytürk, çalışmalarına hızla başlayacaklarını sözlerine ekledi. Basın kuruluşlarına kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür eden İl Başkanı Baytürk, ziyaretlerine basın kuruluşlarından başlayacaklarını ve basınla sıkı ilişliler içinde olacaklarını söyledi.
Baytürk, bu göreve gelmekten mutluluk ve gurur duyduğunu sözlerine ekledi.KY:yenimesaj.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL