HUKUK&POLİSİYE

Mazbatasını alan Hüseyin Sözlü’den AKP’ye ‘hırsız’ göndermesi

Mazbatasını alan Hüseyin Sözlü’den AKP’ye ‘hırsız’ göndermesi

mhp

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ak Parti’nin adayı Abdullah Torun’a 18 bin oy fark atarak kazanan ve itirazlar nedeniyle makamına oturamayan MHP’li Hüseyin Sözlü, mazbatasını aldı.

30 Mart’taki seçimde 410 bin 349 oy ve yüzde 33.42 oranla sandıktan birinci çıkan Hüseyin Sözlü, eşi Zeynep, çocukları Birgül Asena, Zeliha ve Mustafa Oğuzhan ile birlikte Adana Adliyesi’ne geldi.

ADANA’DAKİ SEÇİMLERDE SÜRPRİZ YAŞANMADI

Sözlü, burada yaptığı açıklamada Adana’da seçimde sürpriz yaşanmadığını belirtti. MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Adana’dan milletvekili seçildiğini, 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesine ilk ses veren kentin Adana olduğunu vurgulayan Hüseyin Sözlü, seçim sürecinde AK Parti’nin genel başkan yardımcıları ve bakanlar düzeyinde Adana’da şaibe olduğunu iddia ettiğini ancak bunları ispatlayamadığını söyledi.

“HIRSIZLIKTAN TESCİLLİ OLANLAR MİLLİ İRADEYİ ÇALAMADILAR”

Sözlü, “Hırsızlıktan tescilli olanların milli iradeyi çalmak için teşebbüsleri yarım kalmıştır. İyi ki hukuk var, iyi ki adalet var. Bugün burada halk iradesine karşı konulmak istenen ipoteğe Adanalılar ve Türk adaleti müsaade etmemiştir. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Adana’da yeni bir dönem, adalet, hak, hukuk için başlayacaktır. Bu andan sonra tüm Adanalı hemşehrilerimizi kucaklamanın mücadelesi içinde olacağız. Adanalılar hemşehrisi, MHP liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye de bir armağan göndermiştir” diye konuştu.

MAZBATASIYLA POZ VERDİ

Mazbata töreninde Sözlü ailesine MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Yılmaz Tankut eşlik etti. Hüseyin Sözlü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Meryem Uludamar’ın elinden aldı. Hüseyin Sözlü, adliye çıkışında kendisini bekleyen gazetecilere mazbatasıyla birlikte poz verdi.haberfedai.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL