GENEL

Alevisiyle Sünisiyle Müsliman’ların,Birlik olma zamanıdır

Alevisiyle Sünisiyle Müsliman’ların,Birlik olma zamanıdır

Alevisiyle Sünnisiyle Tüm müslüman’ların birlik olma zamanıdır.

İlçe Başkanı Cemil Uzuner’in organize ettiği seminere ilçe yönetim kurulu üyeleri, teşkilat mensupları ve Beşikdüzü halkı yoğun ilgi gösterdi. Gündemdeki iç ve dış siyasi konulara değinen Sayın Terzi, ülkemizin gittikçe daralan bir çemberin içine girdiğini buna da hükümetin basiretsiz politikalarının sebep olduğunu söyledi. 22 İslam ülkesinin haritalarının
değiştirilmesini amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi’ne eş başkanlık yapanların, Türkiye’yi terörün ve savaşın eşiğine getirdiğini hatırlatan Terzi, Prof. Dr. Haydar Baş’ın yıllar öncesinden yaptığı uyarıların bugün birer birer çıktığını, uyarılara kulaklarını tıkayan AKP hükümetinin Türkiye’yi zifiri karanlığa sürüklediğini belirtti.
Konuşmasının büyük bölümünü Prof. Dr. Haydar Baş’ın “Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt” tezine ayıran Terzi, İslam dünyasına sokulmak istenen Şii-Sünni ayrılığının ancak, Ehl-i Beyt paydasında buluşmakla sona ereceğini söyledi. Müslüman’ı Müslüman’la savaştırmak isteyen dış güçlerin kirli oyununa gelinmemesi gerektiğinin altını çizen Terzi, bunun için Ehl-i Beyt’te buluşmanın şart olduğunu vurguladı. Hacı Bektaş-ı Veli’nin oluşturduğu Müslüman Türk kimliğine de vurgu yapan Terzi, Türk, Kürt, Laz, Çerkez 36 etnik kimliğin bu vatanın zenginliği olduğunu, bu coğrafyada yaşayan Alevi’siyle, Sünni’siyle, Şii’siyle bütün Müslümanların kardeş olduğunu ifade etti.
YENİ MESAJ / TRABZON

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL