EKONOMİ

Albayrak: Yıl Sonuna Kadar Zam Yok

Albayrak: Yıl Sonuna Kadar Zam Yok

Ekonomide iyi haber!Yıl sonuna kadar zam yok!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’nı açıkladı. Albayrak, açıklayacakları programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacaklarını belirterek, “Girdi maliyetlerini düşürecek, fiyatlarda oluşan hareketliliğin firmalarımızı zarara sokmayacak ve işsizliği artırmayacak bir program üzerinde çalıştık” dedi.
“Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı” kapsamında, elektrik ve doğalgaza yılsonuna kadar zam yapılmayacağını duyuran Albayrak, şunları söyledi: “Kurdaki oynaklık yavaş yavaş geride kalıyor. Kur farkının fiyatlarda yarattığı etkiyi azaltacağız. Eylül ayı enflasyon rakamları piyasa beklentilerinin de üzerinde gerçekleşti. Kurda volatilitenin azalmasıyla fiyatlarda rasyonelleşme ve normalleşmenin sağlanacağı bir döneme giriyoruz. Fiyatlarda oluşan bu tablo kimsenin çıkarına değil. Bu tabloda kimsenin kazanması mümkün değil. Bu ortamda kar artırma amacıyla yapılacak her değişim uzun vadede kötü etkileri olacak adımlar olacaktır. Enflasyonla mücadelede fiyat istikrarı devletin tek başına verebileceği bir mücadele değildir, bu programı kurgularken sonunda tüm Türkiye’nin kazanacağı bir ortam yaratacak. Özel sektörle de buluştuk, bu görüşmelerde büyük bir samimiyetle destek ve sahiplenme gördüm. Çeşitli firmalarla, asgari yüzde 10 indirim yapmaları ve bu indirimi yılsonuna kadar sürdürmeleri konusunda mutabakata vardık. Bu bir gönüllülük meselesi, bir zorunluluk yok.”
Kredi faizlerinde indirim
Ekonomik sıkıntı yaşayan işletmelere, işçi çıkarmalarının önüne geçmek konusunda, destek vereceklarini açıklayan Bakan Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 milyon liranın altındaki kredi ödemeleri için altı ay ödeme almadan 24 ay vade ile yapılandıracağız. Bankalarımız yüksek faizle kullandırılmış krediler için yüzde 10 faiz indirimine gitmeyi kabul ettiler.” Bakan Albayrak’ın Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’nı açıkladığı toplantıya SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan, BİST Genel Müdürü Murat Çetinkaya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve iş dünyasından birçok isim katıldı.
Kurumlardan ve şirketlerden destek
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na kurum, kuruluş, dernek ve bazı şirketler yaptıkları yazılı açıklamalarla destek verdi. Bu kurum kuruluş ve derneklerden bazıları şunlar: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, MÜSİAD, ASKON. Bu arada bünyesinde Damat, Tween ve D’S Damat markalarını barındıran Orka Holding, indirim oranını yüzde 20’ye çıkardığını duyurdu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL