SİYASET HABER'LERİ

AKP’de İSTİFA ŞOKU! TÜRKEŞ İSTİFA ETTİ

AKP’de İSTİFA ŞOKU! TÜRKEŞ İSTİFA ETTİ

türkeş

Alparslan Türkeşin oğlu “Ahmet Kutalmış Türkeş”AKP den istifa etti.Türkeş yaptığı yazılı açıklamada,gelinen noktada,artık Adalet ve kalkınma Partisi AKP de siyaset yapmasının imkansız olduğunu açıkladı.
Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, Ak Parti’nin seçim beyannamesinde, “Anayasadan ‘Türk’ adının çıkarılacağı, başkanlık sistemi adı altında 92 yıllık devletin bölünerek federasyon ve özerk alanlara dönüştürüleceği tuzağını fark ettiğini” belirtti.bu durum karşısında milli hassasiyetleri gereği “AKP den istifa etmekten başka çare kalmamıştır.dedi. Türkeş açıklamasınına devam ederek, “Seçim beyannamesindeki bu ve benzeri istekler, Türkiye’yi bölmek isteyen terör hareketinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin istekleriyle ya benzeşmekte ya da birebir örtüşmektedir. Yılın 365 günü demokrasi sözünü dillerinden düşürmeyenlerin, böylesine tehlikeli bir seçim beyannamesi hazırlanırken bir kez olsun halkın iradesinin temsilcisi olan milletvekillerinin görüşlerini almamaları, iddia ettikleri ileri demokrasi seviyelerinin ispatıdır.

Bir diğer husus, AKP Genel Başkanı Davutoğlu ve aynı zihniyet sahiplerinin her fırsatta babam Alparslan Türkeş’e dil uzatarak hadlerini aşmalarıdır. Kurtuluş Savaşı’na, milli mücadeleye başbuğluk ederek haçlı ordularına karşı insanlık tarihinin en muazzam zaferlerini kazanan ve böylece İslam’ın bu topraklarda var olmaya devam etmesine vesile olan Atatürk adının telaffuz dahi edilmesinden ısrarla kaçınılması, muhakkak ki bir ART niyet göstergesidir.dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL