BİLİM&TEKNİK

AKKUYU’DA SONA YAKLAŞILDI

AKKUYU’DA SONA YAKLAŞILDI

Türkiye’nin ilk Nükleer santralinde sona yaklaşıldı.yapımına Mersin Gülnar İlçesinde’de devam edilen santralin,2023 Yılında hizmete girmesi bekleniyor.

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapımı devam Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’nin ilk ünitesi için üretilen reaktör basınç kazanı, hidrolik testinden başarıyla geçti. Kazanın hidrolik deneyi, Rosatom’un Mühendislik Bölümü Atomenergomash’ın bünyesinde bulunan AEM-Teknoloji Atommash AŞ Volgodonsk Şubesi’nde gerçekleştirildi.

Reaktör basınç kazanının hidrotestleri için hazırlık, zorlu karantina koşulları altında yapıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan AEM-Teknoloji AŞ Volgodonsk Şubesi Müdürü Rovshan Abbasov, bu koşullara karşın, gerekli tüm işlemlerin hatasız ve yüksek kalitede yürütüldüğünü belirtti. Abbasov, “Uzmanlar yapılması gereken tüm işlemleri eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirdi. Hidrolik testlerle hem reaktör basınç kazanının baz metalinin ve kaynaklanmış ek yerlerinin sağlamlığı hem de bu parçaların belirlenen hizmet ömrü olan 60 yıllık süre zarfında nükleer santralde çalışmaya hazır olduğu onaylanmış oldu” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL