GENEL

ABD BÜYÜKELÇİSİ JEFFREY “FETO ELEBAŞI” TÜRKİYE’YE TESLİM EDİLMELİDİR

ABD BÜYÜKELÇİSİ JEFFREY “FETO ELEBAŞI” TÜRKİYE’YE TESLİM EDİLMELİDİR

Eski ABD Büyükelçisi Jeffrey “Feto elebaş Fetullah Gülen türkiye’ye derhal teslim edilmelidir.müttefik olmamız bunu gerektirir”ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’u “FETÖ’nün NATO üyesine saldırısı” olarak niteleyen Eski ABD Büyükelçisi Jeffrey, FETÖ elebaşının Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Törende konuşan eski ABD Büyükelçisi ve eski DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Jeffrey, 15 Temmuz darbe girişimini “FETÖ’nün demokrasiye ve bir NATO müttefikimize saldırısıdır nokta.” diye tanımladı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’de olmasının ABD’nin darbede bir menfaatinin olduğu anlamına gelmediğini savunan Jeffrey, FETÖ ele elebaşının Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Jeffrey, ABD yönetimi ve siyasilerinin darbe girişimini tanımlama biçimini eleştirdi ve Washington’un menfur girişime geç tepki vermesinin anlayışla karşılanacak tarafı olmadığını söyledi.

ABD’li diplomat Türkiye’nin Ukrayna savaşındaki rolünü de takdir ederek, “İttifak içinde hiçbir ülke Ukrayna’ya gerek silah verme, gerek diplomasi ve gerekse başka eylemleri ile Türkiye kadar etkili olamadı.” diye konuştu.samsunhaberci.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL