EKONOMİ

Ofis Yeni sezonda’da ” Fındık Alımı “Yapacak

Ofis Yeni sezonda’da ” Fındık Alımı “Yapacak

Ofis Yeni sezonda’da ” Fındık Alımı “Yapacak

Fındık üreticilerine sevindirici haber. Pazartesi günü fındık alımına başlayan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), önümüzdeki sezonda da fındık alımına devam edeceği bildirildi. TMO’nun önümüzdeki sezon da fındık alımına devam etmesi bu sezon fındıkta yaşananların 2017…

TMO Yeni Sezonda da Fındık Alacak. Peki Ya Fiyat?

Fındık üreticilerine sevindirici haber. Pazartesi günü fındık alımına başlayan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), önümüzdeki sezonda da fındık alımına devam edeceği bildirildi. TMO’nun önümüzdeki sezon da fındık alımına devam etmesi bu sezon fındıkta yaşananların 2017 sezonunda yaşanmayacağı ve piyasanın tekellerin eline kalmayacağı konusunda güven oluşturdu.

Sayıları 500 bini aşan fındık üreticisinin belirli aralıklarla yaşadığı fiyat oluşumu sorunu, bu yıl da karşılarına çıktı. 2016 yılı ürünü fındık ilk piyasaya çıktığında 12 liraya yaklaşan fındık fiyatı, 10 liranın altına düşünce, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yeniden fındık alım satımıyla yetkilendirilmesini öngören Bakanlar Kurulu Kararı ile TMO devreye girdi.

10 yıl aradan sonra fındık piyasasında somut bir oyuncu olarak tekrar yerini almış olan TMO’nun önümüzdeki sezon da fındık alımlarını sürdürüp, sürdürmeyeceği merak konusu olmuştu. Üreticilerin bu merakını Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu giderdi. Başkan Selami Akarsu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 24 Nisan’da fındık alımlarına başlayan TMO’nun, önümüzdeki sezonda da fındık alımına devam edeceğini açıkladı. Akarsu, “Yaklaşık iki yıldan itibaren üreticilerin sesine devletimiz cevap verdi ve TMO’yu devreye soktu. Üreticilerimizi tekelcilerin ezmesine izin vermedi. Fındıkta bizim için TMO’nun varlığı çok önemli. Bu nedenle önümüzdeki sezonda da piyasada olmasını istedik. Onlarda yaptığı çalışmalar sonucunda önümüzdeki sezonda da fındık alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Bu herkes için mutluluk verici bu olay. İnşallah fındık fiyatları TMO ile birlikte hak ettiği yerlere çıkacak.” dedi.
Fiyat revize edilmeli

10 liralık fiyatın memnun etmediğini kaydeden Akarsu, “10 liralık bir fiyat memnun edici bir fiyat değil. Biraz daha bu fiyatların iyileştirilmesi gerekiyor. Eğer bu fiyat iyileştirilmezse serbest piyasa ile aynı kalacak. Acilen bir revize çalışması yapılması gerekiyor. Bu sezon için yapılacak olan bir revize yetişmeye bilir ancak önümüzdeki sezon mutlaka fiyat revize edilmelidir.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL