GENEL

2016 Sezonu”Fındık Fiyatları” Açıklandı

2016 Sezonu”Fındık Fiyatları” Açıklandı

Yeni sezon Fındık fiyatları açıklandı.

Ordu Ticaret Borsası yaptığı açıklama ile,yeni sezon fındık fiyatlarını 11 Tl olarak açıkladı.Bu açıklama Fındık kamuoyunda şaşkınlık yarattı.! Serbest piyasada 12,13 lira arasında bir fiyata satılan fındığın,Borsa tarafından 11 Tl olarak açıklanması,Üreticiler arasında,şaşkınlıkla karşılandı.kendileriyle konuştuğumuz bazı Fındık üreticileri Borsanın açıkladığı 11 lirayı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek,”Borsanın açıkladığı fiyat üreticiyi memnun etmekten uzak.kaldıki,bu sene Fındık rekoltesi %50 ye yakın düşük iken,borsanın 11 lira fiyat açıklaması gülüç bir durum” diyen üreticiler,”Borsayı gerçekleri görmeye davet ediyoruz.Fındık en az 15 lira olmalıdır.çünkü 2016 yılı fındık Rekoltesi en az,%50 düşük”diyen üreticiler, Borsayı üreticinin emeği üzerinden yapılan oyuna alet olmamasını konusunda uyardılar!..

Ordu Ticaret Borsası, 50 randıman kabuklu fındık fiyatını 11 lira olarak açıkladı. Borsada fiyat açıklanmadan önce 12 hatta 13 liraya kadar yükselen fındık fiyatının borsa tarafından 11 lira olarak açıklanması üreticilerde şaşkınlık yarattı.

Bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 468 bin olarak açıklanan fındık rekoltesinin bu tahminlerinde altında gerçekleşeceği tahminlerinde bulunulurken, fındık fiyatlarının önümüzdeki günlerde açıklanan fiyatın bir hayli üzerinde yükseleceği yorumları yapılıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL