BİLİM&TEKNİK

ÇİN’li ZTE’den Yeni Akıllı Telefon

ÇİN’li ZTE’den  Yeni Akıllı Telefon

çin li

Windows Phone denilince akla ilk Nokia geliyor. Gerçi Nokia ismi bir süre sonra telefonlardan kalkacak, ama insanların hafızasına kazınan isim Nokia oldu. Artık Microsoft’un olan Nokia şu zamana kadar çıkardığı modellerle gayet başarılı oldu. HTC de WP telefon çıkarmıştı, hatta WP amiral gemisi hazırladığına dair iddialar var. WP’de Huawei’nin ismini unutmayalım.

Windows Phone’la anılan diğer bir isim ZTE. Son dönemlerde ismi daha sık duyulan ZTE, Çin dışında global olarak başarılı işlere imza attı. Windows platformu için dikkat çekici bir telefon çıkarak gözüküyor.

ZTE Nubia W5, Snapdragon 801’li WP akıllı telefon mu?

Kulağa ulaşanlar sallanacak gibi değil. ZTE’nin “ZTE Nubia W5” isimli bir telefon geliştirdiği belirtiliyor. Kaynaklara göre cihazda Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 13 MP’lik kamerası ise OIS’ye sahip (Optical Image Stabilization). 4G desteği var, bataryası ise dillere destan tam 4500 mAh.

Spekülasyonlar doğruysa, ZTE canavar gibi bir telefon geliştiriyor demek. WP pazarına hareketlilik getirebilir. Analistlerin de dediklerine bakarsak WP platformu yavaş yavaş daha iyi oluyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL