DIŞ HABERLER

Yunanistan “Geçici Vize”Konusunda Zorda

Yunanistan “Geçici Vize”Konusunda Zorda

Ynanistan Avrupa birliğinin Ege adaları için geçici vize uygulamasını kaldırma kararı sonrası, Yunanista’ı derin düşünceye sevk etti.!

AB Komisyonu, Ege’deki Yunan adalarına seyahatte kolaylık sağlayan geçici vize uygulamasına gelecek sezon için onay vermeyince, Yunanistan tutuştu.

Yunanistan tutuştu

Avrupa Komisyonu’nun bu yıl için Yunan adalarına girişte, kapıda vize alınabilmesini sağlayan uygulamaya onay vermemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Türk turistlerin ülkelerine gelmelerini arzu ettiklerini ve programın devamının iki ülke için de faydalı olacağını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey diplomat, Yunanistan’ın Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmek istediğinin altını çizerek, kolay vize uygulamasının da bu politikanın bir parçası olduğuna işaret etti.

AB Komisyonu tarafından alınan kararın, Yunan vizesi değil Schengen ile ilişkili olduğunu anımsatan yetkili, “Sorun burada. Uygulamanın 2017’de de devam etmesi amacıyla Brüksel’i ikna etmek için her türlü çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yunan yetkili, AB’nin ikna edilememesi halinde ise başta Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğu olmak üzere Türkiye’deki diplomatik misyonlarına personel ve teçhizat takviyesi yapılacağını kaydetti.

Geçen yıl İzmir Başkonsolosluğu tarafından 50 binin üzerinde Türk vatandaşına vize verildiği bilgisini paylaşan Dışişleri yetkilisi, bu yıl sayının daha da artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

DIŞ HABERLER

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL