GÜNDEM SİYASET HABER'LERİ

YILDIRIM TUĞRUL KOVULDU !

YILDIRIM TUĞRUL  KOVULDU !

TUĞRUL

MHP merakla beklenen Tuğrul Türkeş kararını verdi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Tuğrul Türkeş için kararını verdi. Tuğrul Türkeş, MHP’den ihraç edildi.

Oylama gizli oyla yapıldı. Açık tasnif uygulandı. Tuğrul Türkeş’in partiden ihracı kararı oybirliğiyle alındı. Tuğrul Türkeş’in savunma vermediği öğrenildi.

Tuğrul Türkeş, parti kararlarına uymayarak Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul etmişti.

Tuğrul Türkeş daha önce yaptığı açıklamada “MHP benim babamın partisi, ihraç edemez” demişlerdi.

Türkeş dün yaptığı açıklamalarda ise MHP’lilere hakaret etmiş, kendisinin ihracını isteyenlerin “2 sarhoş ile üç-beş çakal” olduğunu söylemişti.

Dün MHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basına açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tuğrul Türkeş’in açıklamaları için, “Hiç bir partili kendisini yasalar, tüzüğün partinin üstünde görmemeli. Yasaya tüzüğe gereksiz kalmış kişi disiplin kurulu gereğince gereği yerine getirilecek. Önümüzdeki günlerde sizde bunu yakından göreceksiniz” açıklamasında bulundu.

Devlet Bahçeli, Tuğrul Türkeş’in gidişi MHP’ye oy kaybettirir mi sorusuna “Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?” şeklinde cevap vermişti.KY:benguturk.com

MHP basın bildirisi aşağıdaki gibidir.

Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası 05.09.2015 tarihinde(bugün) münderecatı müzakere edilmiş, yapılan müzakereler sonucunda GİZLİ OYLAMA-AÇIK TASNİF usulü ile oylama ve sayım yapılarak;

MHP Ankara /Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi Yıldırım Tuğrul TÜRKEŞ’in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 – (c) , (d) , (e) , (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “KESİN ÇIKARMA’’ cezası ile cezalandırılmasına, OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL