GENEL GÜNDEM SİYASET HABER'LERİ

VEDAT YILMAZ: OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

VEDAT YILMAZ: OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Cumhuriyet Halk Partisi İlkadım Belediye Başkan adayı Vedat Yılmaz, projelerini bir bir açıklamaya devam ediyor. 
 vedat yılmaz
CHP İlkadım Belediye Başkan adayı Yılmaz, ilçenin en önemli sorunlarından biri olan otopark konusuna dikkat çekerek, “Konumu ve yüzölçümü uygun parkların altını otopark yapacağız” dedi.
Samsunda ilk Katlı Otoparkı, Gazi Belediyesi başkanlığı döneminde yaptıklarını ancak bu otoparkın bugün ki İlkadım Belediyesi yönetimi tarafından satılarak yıkıldığını kaydeden Yılmaz, ilçede adeta keşmekeşe dönüşen trafik ve otopark sorununa köklü çözümler getireceklerini belirtti.
İlkadım Belediye Başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini açıklamaya devam eden CHP İlkadım Belediye Başkan adayı Vedat Yılmaz, “Gazi Belediye Başkanlığı dönemimde Samsunda ilk katlı otoparkı biz yapmıştık. Maalesef mevcut belediye yönetimi tarafından satılarak yıkılmıştır. Özellikle yeni Adliye Sarayının da getireceği yoğunluk nedeniyle, en çok ihtiyaç duyulduğu dönemde mülkiyetinin satılması İlkadım için bir talihsizlik olmuştur. Bu bölgede de katlı otopark yapımı için yeni arayışlar içinde olacağız. Muhittin Özkefeli Bulvarını (Yeni Adliye Sarayı önü) 19 Mayıs Bulvarına (Cumhuriyet Meydanı) bağlayan ve Saadet Caddesine paralel ve aksi yönlü yeni bir ulaşım aksı açacağız. Kısmen mevcut sokakların bağlanması ile oluşacak bu yeni yol 5 mahalleden geçecek ve üzerinde Park / Otoparklar da bulunacak. Mevcut İlkadım Belediyesi hizmet binasını yıkarak, yerine katlı otopark yapacağız. Yıkılan eski hizmet binasının yerine ise yeni ve modern bir hizmet binası inşaa edeceğiz. Mevcut Unkapanı İşhanını yıkarak, yerine Katlı otopark yapacağız. Zemin katında işyerleri bulunacak ve inşaatın finansmanını sağlayacak. 100. Yıl Bulvarının Rasathane mevkiinde, yeni yapılaşma bulunmayan imar adalarının birisi Katlı Otopark yapmak üzere kamulaştırılacaktır. Konumu ve Yüzölçümü uygun olan Parkların altına Otoparklar yapacağız. Yeni Planlı Alanlar Yönetmeliği bu olanağı vermektedir. Uygun olan tüm park alanlarını değerlendireceğiz” dedi.
BASIN GÜNÜNÜ KUTLADI
Öte yandan CHP İlkadım Belediye Başkan adayı Vedat Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle de bir mesaj yayınladı. Yılmaz, çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak,”Vefakar ve cefakar tüm basın çalışanlarımızın günlerini kutluyorum” dedi.
Basın çalışanlarının içinde bulundukları sorunlara rağmen özverili bir şekilde kamunun haber alma özgürlüğüne hizmet ettiğini kaydeden CHP İlkadım Belediye Başkan adayı Vedat Yılmaz, “Demokrasinin yaygınlaşması ve gelişmesi için, basınımızı, güçlendirmek, bir zorunluluktur. Çok sesliliğin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bu dönemde basın ve düşünce özgürlüğü ağır yaralar almış, basının tarafsızlığına gölge düşürülmüş, iktidarı eleştiren gazetecilerimiz haksız muamelelerle karşı karşıya kalmışlardır. Basınımız, Cumhuriyet’in kazanımlarının korunması, özgürlüklerin geliştirilmesi ve demokratik değerlerin yerleştirilmesinde katkılarını sürdürecektir. Gazi Belediyesi başkanlığı dönemimden itibaren iç içe olduğumuz basın kuruluşları ve çalışanlarının sesimizin kamuoyuna ulaşmasında katkıları çok önemlidir. Bu anlamda, bizlerin sesini hele de şu içinde bulunduğumuz seçim sürecinde tarafsız, ilkeli yayınlarıyla bizlere güç veren tüm basın camiamızın günlerini yürekten kutluyorum.”
Kaynak : samsunkenthaber.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL