SAMSUN&BÖLGE

Vali Yavuz: Karadeniz’de Teröre İzin Vermeyiz

Vali Yavuz: Karadeniz’de Teröre İzin Vermeyiz

“Karadeniz’de teröre asla izin vermeyiz”

Karadeniz’de PKK’nın eyalet şeklinde yapılanma çalışması olduğunu belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Karadeniz’de başarılı olabilme şansları var mı? Güneydoğu’da olamadıklarına göre burada olma şansları yok. Amaçları tedirgin edip korkutmak. Karadeniz Bölgesi’nde biz PKK’nın ya da uzantısının faaliyet göstermesine asla izin vermeyiz.” dedi.
Vali Seddar Yavuz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonu Ünye Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde Ünye basınıyla bir araya geldi.

“Terör örgütleri eliyle Türkiye Cumhuriyeti terbiye edilmek isteniyor”

Basın mensuplarının Ordu’da terörle mücadelede yürütülen çalışmalara ilişkin sorusu üzerine Vali Yavuz, Karadeniz Bölgesi’nde ne PKK’ya, ne de terörün herhangi bir uzantısına asla izin verilmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Terör örgütleri eliyle Türkiye Cumhuriyeti terbiye edilmek isteniyor. Bir dönem PKK, o vazifesini tam yerine getirmedi diye düşünüp DEAŞ, DEAŞ KPC, hatta 7 Haziran seçimlerinden sonra 10 tane terör örgütü ortak eylem kararı aldı. Bu bile anlaşılıyor ki bu küresel bir saldırının bir parçası. Dün hiçbir zaman bir araya gelmeyecek diye düşündüğümüz terör örgütleri 7 Haziran seçimlerinden sonra bir araya geldi. Çünkü Türkiye’de tek başına bir iktidar oluşmadı, bunun sonucunda oluşan otorite boşluğundan istifade ederek Türkiye’de acaba bir sonuç oluşturulabilir mi? Düşüncesine kapıldılar. Biliyorsunuz Türkiye’de bir hendek çukuru kazıldı. Hendek çukurun iki amacı vardı; birincisi Suriye ve Irak’tan Türkiye’yi uzak tutmak, ikincisi mümkünse iç karışıklık çıkararak Doğu ve Güney Doğu’da ki Kürt kardeşlerimizi ayaklandırmak. Böylelikle Türkiye’den toprak parçası elde etmek, bunların hiç biri olmuyorsa da Türkiye’nin ekonomik açıdan zora düşmesini sağlamak. Bu senaryo oynandı.

“Karadeniz’de PKK’nın eyalet şeklinde bir yapılanma çalışması var”

Amaçları Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü engellemek, yeniden kıyam ve dirilişine engel olmak. Bunu ancak iç karışıklıkla yapabilirler. Bizim tarihimizde dıştan yıkımlar olmamıştır, iç kargaşalarla olmuştur. Baktılar ki hendek çukur olmuyor, FETÖ çıktı ortaya. PKK’nın amacı Türkiye’nin gücünü azaltmak, yok etmek, mümkünse de Karadeniz Bölgesi’ne açılımı sağlamak. Karadeniz’de PKK’nın eyalet şeklinde bir yapılanma çalışması var. Karadeniz’de başarılı olabilme şansları var mı? Güneydoğu’da olamadıklarına göre burada olma şansları yok. Amaçları tedirgin edip korkutmak. Burada başarılı olabilmek gibi bir şansları yok.

“Biz teröriste şefkat ve merhamet gösterecek halde değiliz.”

Benim yeteri kadar PKK ve terör hakkında uzmanlığım var. 10 yıl doğuda çalışmış birisiyim. Ordu kırsalında 2017 yılı içerisinde bir PKK grubu olmadı. Ama sürekli Giresun ve komşu illerimiz ile beraber güvenlik güçlerimizle operasyonlarımızı sürdürdük. İstihbarat faaliyetlerimize ağırlık veriyoruz. Göründükleri anda da kellelerini alacağız. Bu konuda herhangi bir tereddüt içerisinde değiliz. Çünkü ya teslim olacaklar ya ölecekler. Bunun başka bir seçeneği yok. Biz teröriste şefkat ve merhamet gösterecek halde değiliz. Onlar gelir ya devletin şefkatli kollarına, adalete teslim olur ya da sonları ölümdür. Terör örgütü mensuplarının ortalama örgütte kalma süreleri 1 yılı geçmiyor. Nihayetinde bu acı sonu biz istemeyiz, kimse ölmesin. Biz kimsenin ölmesinde mutlu olmayız. Ama devletinde asli görevi güvenlik sağlamaktır. Bu konuda duygusal davranmaya gerek yok. Kim bizi öldürmeye geliyorsa o cezasını çekecektir. O yüzden de vatandaşlarımız son derece rahat olsunlar. Herhangi şüphelendikleri bir surum olduğunda da ihbar hatlarımızdan bizlere ulaşsınlar. Ordu açısından tedbirlerimizi almış durumdayız. Giresun’da da iki terörist yakalandı. Karadeniz’de biz PKK’nın ya da uzantısının faaliyet göstermesine asla izin vermeyiz.“

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL