GENEL HUKUK&POLİSİYE

VALİ YARDIMCISI,BİZE İŞLEM YAPIN

VALİ YARDIMCISI,BİZE İŞLEM YAPIN

ığdır vali

Iğdır Vali Yardımcısı Mertçe Haykırdı: İŞLEM YAPIN!
AKP döneminde ilk kez; bu yiğit vali yardımcısını selamlıyoruz!

IĞDIR’da PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu 13 polisin şehit olmasının ardından ‘Hepimiz hakkında soruşturma açılsın’ yazılı tweet atan Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunu yapan Iğdır Toplumsal İlerleme Derneği Başkanı Murat Akkuş, atılan tweet’in ‘itiraf niteliğinde’ değerlendirilmesini istedi.

Iğdır’da 8 Eylül sabahı görevli oldukları Dilucu Sınır Kapısı’na giderken PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu 13 polis memurunun şehit olması, 1 polis memurunun da yaralanmasının ardından Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, kendisine ait twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Özmer, ‘Daha 15 gün önce aynı yerde vurulduk! Kaçan teröristler o köylerde saklanırken işlem yapmayan/yaptırmayan hepimiz hakkında soruşturma açılsın. Bu yaratıkların dağlara kaçma şansları yok. Hepsi oradaki 3-5 müzahir köyde! Kudretli valilere, savcılara, komutan ve müdürlere ihtiyaç var!’ yazılı tweetler attı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in attığı tweetlerin ‘itiraf niteliğinde’ olduğunu savunan Iğdır Toplumsal İlerleme Derneği Başkanı Murat Akkuş, bugün Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Akkuş, dilekçesinde, “Özmen’in yazdıklarında bir ihmaller zincirinin olduğu öne çıkıyor. Yukarıda yazılanlar hakkında vali yardımcısının tanıklığına ve itiraflarına başvurulmasını talep ediyorum. Varsa bir ihmal, ilgili yöneticiler hakkında gereğinin yapılmasını arz ederim” dedi.

Dilekçesinin ardından ‘mağdur’ sıfatıyla ifade veren Murat Akkuş, “Mevlüt Özmen Iğdır Vali Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İlimizde meydana gelen ve 13 polisin hayatını kaybettiği olaydan sonra Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, twitter hesabından, iki tweet attı.

Ekte çıktısını sunduğum tweetler ihbar niteliği taşımaktadır. Buradan anlaşılacağı gibi 13 polisin şehit edilmesinde büyük bir ihmalin olduğu anlaşılmaktadır. Atılan tweetlerin itiraf niteliğinde değerlendirilmesini ve Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ve diğer sorumlular hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılması ve itiraflarına başvurulmasını talep ediyorum” dedi.

Haberin kaynağı sarızeybek haber

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL