Yaşam

Umre Diye Balıklı Göle Götürdüler!

Umre Diye Balıklı Göle Götürdüler!

Umre diye Urfa’ya Götürdüler!

“Umre’ye götüreceğiz” diyerek Şanlıurfa ve Gaziantep’i gezdirip geri getirdiler
Kahramanmaraş Elbistan’da akıllara durgunluk bir olay yaşandı. Umre ziyareti için turizm şirketiyle anlaşan 68 kişi, kutsal topraklara gitmek için yola çıkartılıp, Gaziantep ve Şanlıurfa gezdirildikten sonra geri getirildi. Kutsal toprakları ziyaret için kişi başı 690 dolar veren umreciler, emniyette firma yetkililerinden şikayetçi oldu.

Haber albümü için resme tıklayın

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde umre yolculuğu için turizm şirketine başvuran 68 kişi, kutsal topraklara gitmek için yola çıkartılıp, Gaziantep ve Şanlıurfa gezdirildikten sonra tekrar ilçeye getirildi.

UMRE’YE GİDECEK KAFİLEYİ ŞANLIURFA VE GAZİANTEP’TE DOLAŞTIRIP GERİ GETİRDİLER
Kayseri’deki bir firmanın görevlileri, umre ziyareti için Elbistan ilçesinden 68 kişilik kafileyi kutsal topraklara götürmek üzere iki otobüsle yola çıkardı. Aralarında yaşlıların da bulunduğu kafiledekiler, firma yetkililerinin kiraladığı otobüslerle Gaziantep ve Şanlıurfa’da dolaştırıldı.

KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEKLERDEN KİŞİ BAŞI 690 DOLAR ALDILAR
Otobüste dolandırıldıklarını anlayan kafiledekiler, Elbistan’daki yakınlarına haber verdi. Vatandaşlar, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek polis ekiplerine konu hakkında bilgi verdi. Kafileyi taşıyan otobüsler, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durduruldu. Kutsal toprakları ziyaret için kişi başı 690 dolar verdiğini iddia eden kafiledekiler, emniyette firma yetkililerinden şikayetçi oldu.

KAYSERİ’DE UÇAĞA BİNDİRECEKLERDİ
Yolculardan Durdu Mehmet Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, umreye gitmek için söz konusu firmayla anlaştıklarını belirtti. Firma yetkililerinin Kayseri’den uçağa bindirileceklerini söyleyerek kendilerini otobüse aldığını ifade eden Kılıç, “Otobüse bindirdikten sonra Şanlıurfa’da Balıklı Göl’ü gezdireceklerini söylediler. Akşam olduğunda bizi götüremeyeceklerini belirtip Elbistan’a geri getirdiler” dedi.

Mağdur olduklarını belirten Yüksel Kılıç da “Kutsal topraklara, Mekke ve Medine’ye gitmek için yola çıktık ancak Şanlıurfa’yı gezdirip geri getirdiler” ifadesini kullandı.

Öte yandan polis ekipleri, otobüs şoförlerini ifadelerini almak üzere emniyete götürdü.Haber kanağı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL