GENEL

ÜLKÜCÜ “ÇAKMAKCI KADİR” HAKKA YÜRÜDÜ!

ÜLKÜCÜ “ÇAKMAKCI KADİR” HAKKA YÜRÜDÜ!

Ülkücü Hareketin Samsun ve bölgelerinde unutulmaz ismi Kadir Yılmaz (Çakmakcı Kadir) vefat etti. Bütün ülkücüler üzerinde emeği olan Çakmakcı Kadir Yılmaz gittiği kutsal topraklarda umre ziyareti esnasında Hakka yürüdü.

RAHATSIZLIK SONUCU HAKKA YÜRÜDÜ
Çakmakçı Kadir Yılmaz, bugün, UMRE için eşi Fadime Yılmaz ile beraber bulunduğu Mekke’de Sabah Namazını kıldıktan sonra, otele giderken, geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti.Kadir Yılmaz 1943-Malatya-Darende-Ulupınar Köyü doğumludur. Samsun’a gelişi 1969 yılıdır. Samsun’a geldiğinde Unkapanı Mahallesinde oturmuş, Samsunlular ve Ülkücü Camia Kadir Yıllmaz’ı ihtilalden önce Bedesten ‘in önündeki araba tezgâhından, ihtilal sonrası ise, PTT’den Büyük Cami’ye giderken ki sağ taraftaki çakmakçı dükkânından tanımışlardır.Kadir Yılmaz’ın dükkânına giren, kendilerini MHP Binasına ve Ülkü Ocaklarına girer gibi hissederdi. Her tarafta Başbuğ’un resimleri ve sözleri var idi. Kadir Yılmaz’ın dükkânına giren her kişiye Kadir Yılmaz, bir şekilde MHP ve Alpaslan Türkeş’in propagandasını yapar, Ülkü Ocaklı her gence: Alpaslan Türkeş’in babasının adını mutlaka sorardı.

SAMSUN’DA UNUTULMAYACAK DAVA ADAMI
Kadir Yılmaz, ihtilalden önce Osman Nuri Bulunmaz’ın Başkanlığında Samsun MHP İl Yönetiminde idi. Kadir Yılmaz, ihtilalden sonra da MHP Samsun İl yönetimlerinde çalışmıştır. Kadir Yılmaz’ın eşi Fadime Yılmaz ise 1946 Sivas-Şarkışla doğumludur. Beş çocuk sahibidirler Üçü kız, ikisi erkek olmak üzere. Çocuklarının isimleri ise: Dudu, Hatice, Aybala, Mehmet Hanifi, Fatih Mehmet’tir. Kadir Yılmaz’ın cenazesi Mekke’de defnedilecektir. Ülkücü Hareketin Samsun ve bölgelerinde unutulmaz ismi, gerçek bir dava adamı Kadir Yılmaz (Çakmakçı Kadir) vefat etmiştir. Bütün ülkücüler üzerinde emeği olan Çakmakçı Kadir Yılmaz gittiği kutsal topraklarda umre ziyareti esnasında Hakka yürümüştür. Türk Milleti’nin, Ülkücü Hareket’in, Türk Milliyetçilerinin başı sağ olsun. Aileye sabır niyaz ediyoruz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL