DIŞ HABERLER

TÜRMEN’LERE “İRAN”SAHİP ÇIKTI

TÜRMEN’LERE “İRAN”SAHİP ÇIKTI

yeniçağ
Sahipsiz bırakılan Türkmenlere bakın hangi ülke kucak açtı!

Genelkurmay’ın raporunda, Irak’ta katliam üstüne katliam yapan terör örgütü IŞİD’ın zulmünden kaçan ve çaresiz kalan Türkmenlere hangi ülkenin sahip çıktığı belirtildi
Irak’ta yaşanan son olaylarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeden ulaşan istihbaratlar doğrultusunda hazırlanan günlük raporda Türkmenlerle ilgili acı gerçekler gün yüzüne çıktı. Raporda terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) zulmünden kaçan Türkmenlere Türkiye’nin değil, İran’ın kucak açtığı belirtildi.

Genelkurmay’ın raporuna göre, Kerkük ve Tuzhurmatu’nun bazı bölgelerindeki Türkmenler ya IŞİD’in insafsızlığına terk edilmiş ya da İran’ın kucağına itilmiş durumda. Ya ölümü ya da göçü tercih etmek zorunda kalan Türkmenlerin bu halini Türkiye eli-kolu bağlı vaziyette seyrederken, Kerkük’ün Beşir semtinin ise Türkiye’den giden silahları kullanan IŞİD tarafından düşürüldüğü rapora yansıdı. Diğer taraftan Rusya ve ABD’nin bölgede ayrı ayrı IŞİD’e karşı operasyon hazırlığında olduğu ve Türkiye’nin ise Irak denkleminin tamamen dışında kaldığı da raporda yer aldı.

Ya öl ya göç et
Raporda, bölgede Türkmenlere yaşam hakkının tanınmadığı, ya ölümü ya da göçü tercihe zorlandıkları vurgulandı. Aynı raporda, IŞİD’in zulmünden kaçan Türkmenlerin, Türkiye’den bir yardım eli uzanmaması üzerine İran’ın kucağına itildikleri belirtildi. Raporda şu bilgilere yer verildi: “Kerkük’ün Tazehurmatu ve Beşir köyü bölgesinde Şii Türkmenleri İran’ın desteklediği belirtilmektedir. Bölgede mücadele eden Türkmenler, Türkiye’nin kendilerine yardım etmekten kaçındığını, ancak İran’ın kendilerine her türlü yardımı geçekleştirildiğini ifade etmektedirler. 15 Haziran 2014 tarihinde Türkiye’nin Süleymaniye Konsolosu’nun kendilerini ziyaret ederek her türlü yardımı yapacağını dile getirmesine rağmen şu ana kadar hiçbir yardımın yapılmadığı ve yalnız bırakıldıkları İran’a mahkum edildikleri ifade edilmektedir.”

Türkiye denklem dışı
Genelkurmay’ın raporunda ayrıca Rusya bölgeye savaş uçakları gönderirken ABD’nin ise Duhok’a kargo uçakları ile teçhizat ve malzeme naklettiği belirtildi. İki ülke ayrı ayrı Irak’ta nokta hedefler için planlar yürütürken Türkiye’nin ise tamamen Irak denkleminin dışında kaldığı öğrenildi. Sonuç olarak Türkmenleri İran’ın kucağına iten Türkiye’nin, ABD ve Rusya’nın ayrı ayrı operasyonlar için hazırlık yaptığı Irak’ta tamamen denklemin dışında kaldığı ortaya çıktı. Raporun 5. Maddesinin A, B ve C fıkralarında şu ifadeler yer aldı: “Rusya’nın Irak yönetimine uçak gönderdiği ve bu uçakların Rus pilotları tarafından uçurularak IŞİD’in vurulduğu ABD’nin Duhok’ta kargo uçakları ile getirdiği teçhizat ve malzeme ile müşterek harekat merkezi kurduğu ifade edilmektedir.”

Kaynak: Yeniçağ

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL