HABER

TÜRKMEN’LER ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR!

TÜRKMEN’LER ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR!

türkmen

Suriye Türkmen Meclisi Bayırbucak Bölge Sorumlusu İzzet Sohta, “Rejim, havadan vuruyor, IŞİD karadan giriyor. Esad hava desteği verdi ve IŞİD ilerledi. Yani, IŞİD, PYD ve Esad rejimi, aynı amaca hizmet ediyor. PYD’nin Akdeniz’e ulaşması için Bayırbucak’ı ele geçirmesi gerekir” dedi

Tel Abyad’da yaşanan son gelişmelerden tedirgin olduklarını söyleyen Bayırbucak Bölge Sorumlusu Sohta, IŞİD, PYD ve Esad rejiminin aynı amaca hizmet ettiğini belirtti.

SURİYE Türkmen Meclisi Bayırbucak Bölge Sorumlusu İzzet Sohta, IŞİD ve PYD terör örgütleri ile Esad rejiminin aynı amaca hizmet ettiğini söyledi. Sohta, Tel Abyad’da yaşanan son gelişmelerden tedirgin olduklarını anlattı. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa’nın bir süre önce Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Türkmenlerle bir araya geldiğini hatırlatan Sohta, bu toplantıda ülkedeki olayların değerlendirildiğini kaydetti. Suriye için oynanan oyunları bozan en önemli unsurun Türkmenler olduğunu belirten Sohta şöyle dedi: “Bizim en önemli özelliğimiz, 3.5 milyon Türkmen’in Suriye’nin dört bir yanına yayılmış olmasıdır. Osmanlı İmparatorluğu ve Selçuklular, bizleri hac ve ticaret yollarını korumamız için farklı bölgelere yerleştirmiş. Suriye’deki bu stratejik konum dolayısıyla en çok ezilen ve kovulan grup yine Türkmenler olmuştur.”

Göstermelik savaş

Türkmenlerin birçok kentten bu sebeple sürülmeye zorlandığını dile getiren Sohta, son olarak Tel Abyad ve Humus’ta Türkmenlerin köylerinden göç ettirildiğini söyledi. Suriye üzerine 5 yıldır oynanan oyunların son dönemde belirginleştiğine dikkati çeken Sohta, şunları söyledi: “Rejim, birçok noktada havadan vuruyor, IŞİD karadan giriyor. En son Halep’te bu durum yaşandı. Esad hava desteği verdi ve IŞİD ilerledi. Yani, IŞİD, PYD ve Esad rejimi, aynı amaca hizmet ediyor. Sözde düşmanlar ancak çok ciddi bağlantıları var. Çoğu bölgede göstermelik savaşıyorlar. Şu an 3’ü bir oldu ve Suriye’de sınırları değiştirmek için harekete geçildi. Bu, hem Suriye hem de bölge için oldukça tehlikeli bir durum. Geçtiğimiz günlerde PYD’nin, Tel Abyad’dan Türkiye’ye sığınan Arap ve Türkmenleri tekrar köylerine almaması bunun bir göstergesidir.” Sohta, dış güçlerin, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırına paralel kurmak istediği Kürt devletinin son ayağında Bayırbucak Türkmen Bölgesi olduğunu söyledi.

Acil desteklenmeli

Bayırbucak’ın Akdeniz’e açılan en yakın noktada bulunduğunu belirten Sohta şöyle devam etti: “PYD, Türk sınırına paralel olarak ilerleyerek önce Afrin’e sonra da Akdeniz’e ulaşmak istiyor. Denize ulaşması için de mutlaka Bayırbucak’ı ele geçirmesi gerekir. Bölgemiz birçok açıdan son derece stratejik ve önemli bir konumda. Bu nedenle Türkmenlerin acilen desteklenmesi gerekir ya bölgemizin hava sahası uçuşlara kapatılmalı ya da bizlere uçaksavar verilmeli. Suriye’nin tek parça kalmasını istiyoruz. Bizim gibi düşünen ülkeler, acilen bizlere yardım etmeli. Suriye’de haritalar yeniden çizilecekse ülke birkaç parçaya bölünecek ve Türkmenler katledilecekse bölgemizin Türkiye’ye bağlanmasını isteriz. Bu sayede bölge üzerinde oynanan birçok oyun bozulacaktır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL