GENEL

Türkiye,Dünya Birincisi

Türkiye,Dünya Birincisi

Türkiye, antibiyotik kullanımında dünya birincisi

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Türkiye, binde 42,2’lik antibiyotik kullanım oranı ile dünyada ilk sırada yer alıyor. Yazılı basında ilaç kullanımına ilişkin 50 bine yakın haber yapılmasına rağmen, bu oranda bir düşüş olmadığı belirlendi.
Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında Türkiye’de 2 milyon 46 bin kutu ilaç kullanıldığı, bunun için de 19 milyar 349 milyon lira para harcandığı ortaya çıktı.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, son bir yılda yazılı basında ilaç sektörü hakkında 50 bine yakın haber çıktığı belirlendi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre de Türkiye, binde 42,2’lik antibiyotik kullanımı ile dünyada açık ara ilk sırada yer alırken, hastalıkların tedavisinin sık antibiyotik kullanımının vücutta direnç yaratması sonucu güçleştiği belirlendi.

Araştırmalar Türkiye’de her gün 3,3 milyon kişinin antibiyotik kullandığı ortaya koyuyor. Interpress’in 3 bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, antibiyotik hakkında son bir yılda yazılı basında 10 binden fazla haber yayınlandığı tespit edildi.ky:haberfedai.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL