GENEL

TÜRKİYE YASTA!

TÜRKİYE YASTA!

TÜRKİYE YASTA!

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından saat 22.29’da, 45 saniye arayla Vodafone Arena yakınlarında iki ayrı terör saldırısında 27’si polis 29 kişi şehit olurken, 155 kişi yaralandı. Saldırılar nedeniyle bir günlük milli yas ilan edildi.

Çevredeki hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan 20’si taburcu edilirken İstanbul Valiliği terör saldırısında yaralanan, 19’u yoğun bakımda 155 kişinin tedavisinin sürdüğünü bildirdi.İçişleri Bakanı Soylu, patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya ilişkin 1 başsavcı vekili ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi

.Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütüleceği belirtildi. Beşiktaş Kulübü’nün internet sitesinde yer alan açıklamada, saldırıda, Vodafone Arena’dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre Üyeleri Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası mağazası çalışanlarından 29 yaşındaki Tunç Uncu’nun şehit olmasından derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ”Planları detaylı bir şekilde çalışılmış bir saldırı olduğu anlaşılıyor. Beşiktaş taraftarı stattan çıktıktan sonra, en son Bursaspor taraftarı da çıkartılıyor… Son derece rutin, güvenliği sağlayan çevik kuvvet mensubu polislerimizin toplanma yerleri hedef alınıyor. Yani doğrudan doğruya hedef polisin kendisidir, polis teşkilatımızdır. Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK’yı gösteriyor. Netleştiği taktirde bunlar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır” açıklaması yaptı.

Türkiye, 29 şehidinin yasını tutuyor. İstanbul’da Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından saat 22.29’da, 45 saniye arayla Vodafone Arena yakınlarında iki ayrı terör saldırısında 27’si polis 29 kişi şehit olurken, 166 kişi yaralandı.

İstanbul Valiliği’nden dün sabah yapılan açıklamada ise, 155 yaralıdan 19’u yoğun bakım servisinde bulunuyor.Saldırıda yaralananlardan 155 kişinin İstanbul’daki çeşitli hastanelerde tedavisi devam ediyor.

Beşiktaş Vodafone Arena’da, Süper Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminde, taraftar stadı terk ettikten sonra saat 22.29’da bölgedeki çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı düzenlendi.

İlk saldırı “Beleştepe” olarak isimlendirilen yerde, seyir halindeki bomba yüklü bir aracın patlaması şeklinde gerçekleşti. İkinci saldırı ise 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda yine polislerin bulunduğu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatması sonucu meydana geldi. Anadolu yakasından bile duyulan patlamaların ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Terör saldırısının ardından Meclis-i Mebusan ile Dolmabahçe caddeleri bir süre trafiğe kapatıldı. Çevrede şüphelenilen paketler, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde imha edildi.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü’nün internet sitesinde yer alan açıklamada, saldırıda, Vodafone Arena’dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre Üyeleri Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası mağazası çalışanlarından 29 yaşındaki Tunç Uncu’nun şehit olmasından derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Hain saldırıda kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

6 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırılarına ilişkin haberi TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı’nın 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında aldı. Milletvekillerine bilgi veren Soylu, “Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’i telefonla arayarak, konuya ilişkin bilgi aldı.

Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da terör saldırılarının hemen akabinde Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar ile aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı. Başsavcılık, terör saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Saldırıya ilişkin 1 başsavcı vekili ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi. Saldırıya yönelik soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütüleceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, İstanbul’daki patlama sonrasında hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığını duyurdu.
haberin kaynağı için tıklayın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL