EKONOMİ

TÜRKİYE ÇİN’İN YERİNİ ALABİLİR!

TÜRKİYE ÇİN’İN YERİNİ ALABİLİR!

Türkiye için,büyük fırsat!Çin’in yerini alabiliriz.

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Hacıgüzeller, “Türkiye; güçlü ulaşım ve lojistik ağı, hızlı üretim gücü ve benzeri özellikleriyle Avrupa için Çin’in yerine alternatif bir üretim merkezi olmaya en güçlü adayların başında geliyor.” dedi.

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ekonomist Berk Hacıgüzeller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını döneminde daha net görülen ve ülkelerin acı tecrübe yaşayarak yüzleşmek zorunda kaldığı “tedarikçi” probleminin Türkiye’ye ne gibi etkiler yapacağını, hangi fırsatları sunacağını anlattı.

Şu anda dünyanın yaşadığı krizin ekonomik kaynaklı olmadığını, ekonomide sağlık kaynaklı bir ani duruş ve belirsizlik hakim olduğunu dile getiren Hacıgüzeller, aniden ortaya çıkan bu ekonomik şoku doğru hamlelerle lehine çeviren ülkelerin kazançlı çıkacağını söyledi.

Hacıgüzeller, salgın sürecinde tedarik merkezlerinin ve bu merkezlerin yakın olmasının öneminin bir kez daha ortaya çıktığını, Avrupa ve ABD’nin daha önce Çin’de üretimi gerçekleşen çok sayıda ürüne ulaşımının zorlaştığını bildirdi.

Tedarik sıkıntısı nedeniyle özellikle maske ve benzeri ürünlerin salgın sürecinde zaman zaman altın değerinde olduğunu vurgulayan Hacıgüzeller, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye; doların değerlenmesi, Avrupa ülkelerine yakınlığı, güçlü ulaşım ve lojistik ağı, hızlı üretim gücü ve benzeri özellikleriyle Avrupa için Çin’in yerine alternatif bir üretim merkezi olmaya en güçlü adayların başında geliyor.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL