GÜNDEM SİYASET HABER'LERİ

Aday Sıraları Belli Oldu,Erdoğan 3 Sırada!

Aday Sıraları Belli Oldu,Erdoğan 3 Sırada!

Kuralar çekildi! İnce irinci.

YSK’da kura çekimleri yapıldı! Cumhurbaşkanı adaylarının sıralaması belli oldu

Cumhurbaşkanı adaylarının sıralaması belli oldu. Çekilen kuraya göre; ilk sırada Muharrem İnce, ikinci sırada Meral Akşener, üçüncü sırada Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü sırada Selahattin Demirtaş, beşinci sırada Temel Karamollaoğlu ve altıncı sırada da Doğu Perinçek yer alıyor.

YSK’da kura çekimleri yapıldı! Cumhurbaşkanı adaylarının sıralaması belli oldu
Yüksek Seçim Kurulunda (YSK), 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekildi. YSK Başkanı Sadi Güven’in başkanlığında gerçekleşen kura çekiminde cumhurbaşkanı adayı gösteren partilerin temsilcileri de yer aldı.

Güven, yurt dışında 60 ülkede oy kullanılabileceğini belirterek, 7 Haziran tarihinde gümrük kapılarında oy kullanımının başlayacağını anımsattı. 59 milyon seçmen olduğunu ifade eden Güven, seçim sonuçlarının sağlıklı olması açısından partilerin sandık görevlilerinin eğitim alması çağrısında bulundu.

Öncelikle kurul üyeleri tarafından cumhurbaşkanı adaylarının isimleri çekildi.

Ardından parti temsilcileri sıra numaralarını çekti.

Bu kapsamda sıralama; CHP Muharrem İnce, İYİ Parti Meral Akşener, AKP Recep Tayyip Erdoğan, HDP Selahattin Demirtaş, Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu ve Vatan Partisi Doğu Perinçek olarak belirlendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL