GIDA

Şeker’de Özelleştirme Tam Gaz !

Şeker’de Özelleştirme Tam Gaz !

Şeker Fabrikalarıda, özelleştirme tam gaz ileri

Çorum Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi ihalesini 528 milyon lira ile Safi Katı Yakıt kazandı. Yozgat Şeker Fabrikası ihalesini 275 milyon liralık teklifle Doğuş Çay’ın sahibi Doğuş Yiyecek İçecek A.Ş. kazandı.

İki şeker fabrikasının daha özelleştirmesi gerçekleşti.

İlk olarak Çorum Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi.

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ, Tutgu Gıda Turizm İnşaat İmalat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Fernas İnşaat AŞ, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ, Ekmekçioğulları Metal ve Kimya Sanayi Ticaret AŞ katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. Üç elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 441 milyon lira, artırım aralığı da 1 milyon lira olarak belirlendi.

Açık artırmanın sonunda en yüksek teklifi, 528 milyon lirayla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.Haberin devamı için tıklayın

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL