GENEL

SAMSUNSPOR YENİ STADINA KAVUŞUYOR

SAMSUNSPOR YENİ STADINA KAVUŞUYOR

Samsunspor Yeni Stadına Kavuşuyor!

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, yeni stadyumda gelecek sezonun ilk yarı sonlarına doğru maç oynamaya başlayabileceklerini söyledi.

Samsunspor Kulübü Erkurt Tutu, takımın son durumu, Aminu Umar, Teknik Direktör Engin Korukır, Tekkeköy’de yapımı devam eden stadyum ile ilgili konulara açıklık getirdi.

Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri tam kadro katıldı.

“UMAR SAMSUNSPOR’A ÇOK BÜYÜK ZARAR VERDİ”

Aminu Umar’ın Samsunspor’a çok izmir araç kiralama büyük zarar verdiğini belirten Başkan Erkurt Tutu, “Umar’ın Samsunspor’a verdiği zarar çok büyük. Bir futbolcu bir kulübe zarar verse verse ancak bu kadar verir. Halen Umar’ın bu borcunun dışında kulübünün ve menajerinin borçları da çıktı. Şimdi birde onlarla boğuşuyoruz. Onlardan ciddi bir para gelecek. Biz Umar’ın parasını ödediğimiz için bize bir belge verdiler. Belgeyi de biz Umar’ın kendi imzası konya evden eve nakliyat ve hukukçularının yazdığı belgeyi UEFA’ya sunduk. Verdikleri belgeyi ‘bu belge bizimdir’ dedikleri takdirde o zaman hem belge vermekten hem de verdikleri belgeyi inkar edip alacak davası açmaktan yargılanacaklar. Biz de bu sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu mahkeme sonuçlandıktan ve karar çıktıktan sonra kendi avukatımız ile bize bu zararları veren kişiye karşı tabi ki bir çalışma yapacağız. Biz de İstanbul’da spor hukukunda uzmanlaşmış olan bir arkadaşımız ile protokol yaptık ve bütün davalarımıza o bakacak” dedi.

Hoca konusunun pazartesi günü netlik kazanacağını ifade eden Tutu, “Hiçbir hocayla görüşmemiz olmadı. Engin Korukır ile devam eden bir sözleşmemiz var. Biz önümüzdeki hafta pazartesi günü Engin hocayı kulübümüze çağıracağız. Onun da fikrini alacağız. Takımın şu andaki durumu ile ilgili fikirlerini alacağız. Ne düşündüğünü alacağız. Bakalım hocamız bizimle çalışacak mı? Onunla oturup konuştuktan sonra yönetim kurulumuz ile birlikte görüşmenin sonucunun değerlendirmesini yapacağız ve bir karar vereceğiz. Bundan konya kombi servisi sonra bu kadro ile zor bir lig geçireceğiz. Onun için kulübün menfaatlerini koruyarak elimizden geldiği kadar en doğru kararı almak için çaba sarf edeceğiz. Bizim yönetim tarzımızda Samsunlu arkadaşlarımızın Samsunspor’da görev yapması en büyük isteğimizdir. Benim hayalim zaten bu. Kenan Yelek ve Kenan gibi oyuncuları de her zaman bu kadroda tutabilmek için çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

Hiçbir zaman onursuz bir yönetici olmadığının altını çizen Başkan Tutu, “Samsunspor Kulübü’nde bugüne kadar 25 senedir bu kulübün içerisindeyim. Hiçbir zaman onursuz yönetici olmadım. Burada görev yapan bizden önceki, hele de bizim dönemimizdeki onuruyla, onursuzluğuyla hiç kimsenin böyle bir hakkı da yok. Bizi eleştirebilirsiniz. Yaptığımız işlerin doğru, yanlış veya eksik olduğunu söyleyebilirsiniz. Bizler de bunları okuyarak bunlardan ders alırız” şeklinde konuştu.

“SAMSUNSPOR’A UYGUN BİR İSİM HAKKI ARIYORUZ”

Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden yeni stadyumunda önümüzdeki sezonun ilk yarı sonlarına doğru maç oynamaya başlayabileceklerini ifade eden Başkan Tutu, “Tekkeköy’e yapılan stadyum son iki aydır olan yağışlardan dolayı bizim hedefimizden daha yavaş gitti. Çünkü çatıyı kapatamadılar, kuleleri sökemediler ve zemine başlayamadılar. Bundan dolayı da yaklaşık 1.5 aylık bir gecikme oldu. Fakat stadyumun alt taraflarında bütün işler devam etmiş, soyunma odalarında sular akıyor, ışıkları yanıyor. Şimdi çatının kaplaması komple bitti. Daha sonra hemen vinçleri kaldırdılar. Şu anda da drenaj çalışmaları yapılıyor. Bizim en büyük korkumuz, döşenecek çimin 2-2.5 ay boyunca kalıcı olamayacağı sıkıntısı içersindeydik. Şimdi de Beşiktaş’ın stadındaki hibrit çalışması gibi bizim de stadımızda hibrit çimler ekilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı Trabzonspor’un ve bizim stadyumumuz lige yetişebilmesi için hibrite çevirdi. Hibrit döşendikten 15 gün sonra maç oynanmaya hazır oluyor. Stadyum bu hızla giderse ilk yarının sonuna doğru biz inşallah burada oynamaya başlayacağız. Orada çok güzel reklam alanlarımız olacak. Hibrit çalışması Beşiktaş’ın yeni stadı ile aynı çalışmada olacak. İsim sponsorluğunda stadyum ile ilgili çalışmalarımız var. Samsunspor’un geçmişte olduğu gibi ciddi ulusal Samsunspor’un marka değerini düşürmeyecek, bizim yanımızda olabilecek uygun bir isim konusunda çaba sarf ediyoruz. Stadyumun isim hakkı için de çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.ky:kuzeyhaber.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL