SAMSUN&BÖLGE

Samsun’da TüpGaz Kuyruğu!

Samsun’da TüpGaz Kuyruğu!

Samsun’da Dogal gaz krizi

Samsun Tekkeköy İlçesinde yol çalışması sırasında kepçe operatörünün Doğal gaz boru hattını parçalaması sonrası 17 saattir gaz alamayan vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını gidermek için,Tüp ve eletrikli soba satıcılarına hücüm etti.bu izdihamdan dolayı kentte Tüp gaz kuyrukları oluştu.Yetkililer yaptıkları açıklamalarla,Hasarın onarılıp kısa sürede şehre gaz verilip mağduriyetin giderileceğini söyleselerde,Vatandaşın günlük ihtiyaçlarında önemli bir yer tutan dogal gazın 17 saattir verilmemesi,Şehirde doğalgaz krizine yol açatı,vatandaşlar.beklenmedik arıza karşısında değişik kaynaklara yöneldi.buda şehirde “eletrikli soba ve tüpgaz” satıcılarına yoğun bir talebin oluşmasına neden oldu.bazı tüpgaz satıcıları vatandaşların talebine yetişmekte zorlanırken,şehirde tüpgaz kuyrukları oluşmasına sebeb oldu.Samsun’da teknik ekipler arızayı gidererek kısa sürede şehre gaz vermeye çalışıyorlar.Vatandaşlar sosyal medya üzerinden belediye ve sorumluları aymazlıkla suçlayarak,derhal arızanın giderilmesini isteyen mesajlar yazdıkları görüldü.

2 AY ÖNCEDE AYNI ARIZA OLMUŞTU

Öte yandan benzeri bir arızanın Yaklaşık 2 ay önce de yine altyapı çalışmaları sırasında boru hattının zarar görmesiyle kente bir süre doğalgaz verilemediği belirtildi.

SORUMLU FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ

Samsun Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SAMGAZ) Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, “11.02.2017 tarihinde gece 03.30 saatinde; Kirazlık mevkiinde altyapı kurumu tarafından yürütülen altyapı çalışmaları esnasında, ana doğalgaz hattına hasar verilmiştir. Verilen hasar sebebiyle; 20’lik çelik ana doğal gaz hattında zarar meydana gelmiş ve doğalgaz kaçağı oluşmuştur. Şu an itibariyle Tekkeköy haricinde şehir genelinde doğalgaz kesintisi yaşanmaktadır. Ekiplerimiz tarafından hasar noktasında gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Doğalgaz arzı sağlanana kadar doğalgaz ile çalışan cihazların kapatılması güvenli kullanım için önemlidir. Hasarın giderilmesi akabinde; ekiplerimiz tarafından doğal gaz arzının sağlanması amacıyla bina bazında gerekli kontroller yapılarak güvenli bir şekilde tekraren doğalgaz arzı sağlanacaktır” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL