SAMSUN&BÖLGE

Samsun’da Büyük Hamle Başlıyor!

Samsun’da Büyük Hamle Başlıyor!

Samsun’da Büyük Hamle Başlıyor!

Samsun’da ekonomik ve sosyal anlamda projeler üretecek yeni bir dernek kuruluyor.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından düzenlenen, tanıtım ve ilk dönem ödül törenine katılarak, ödülünü Samsun Valisi Osman Kaymak’ın elinden alan Onur Bilgin Samsunda ekonomik ve sosyal anlamda faaliyet gösterecek bir dernek kurduklarını açıkladı.

İnsanı kalkınmanın odağına yerleştirmek ve kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacı ile yola çıktıklarını belirten kurucu yönetim kurulu üyesi Onur Bilgin “Tüzük çalışmamızı tamamlayarak resmi olarak kuruluş işlemlerini başlatıyoruz. Tüzüğümüzün onaylanmasının ardından projelerimizi hayata geçirmeye başlayacağız. Yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz hazırlıklarda son aşamaya geldik” dedi.

KADINLAR ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ
Öncelikli hedefimiz kadınların kamusal alana daha fazla katılımlarını ve kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak diyen Onur Bilgin “Kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak; kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak/cinsiyet dengeli kalkınma sürecini başlatmak ve bu yolla yerel koşullara uygun, katılımcı toplum kalkınması temelli tekrarlanabilir model/modeller geliştirmek. Bu amaçla projelerimizde kadınlara her zaman ön planda yer vereceğiz” şeklinde konuştu.

SAMSUNUN POTANSİYELLERİNİ ORTAYA ÇIKARTACAĞIZ
Samsunda bütün platformların ve yerel inisiyatiflerin dile getirdiği bir husus samsunun çok ciddi bir potansiyel barındırdığı ancak bu potansiyellerin yeteri kadar değerlendirilemediği. Derneğin tüzüğünde çalışma alanı olarak belirledikleri hususlar arasında bu potansiyellerin değerlendirilmesi de var. Ekonomik ve sosyal anlamda her anlamda bir kalkınma hamlesi başlatacağız, kırsal kalkınma, eko tarım ve eko turizm gibi alanlarda projeler ürettiklerini belirten Onur Bilgin “Ciddi projeler hazırlıyoruz, bu projeleri biranda ortaya atmadık. Yaklaşık bir yıldır fizibilite çalışmaları yaptık. Projelerimizi de kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, STK’lar ve gönüllülerle eşgüdüm içerisinde yürütmeye çalışacağız. Samsunda organik tarım, ekolojik üretim modelleri, ekolojik tarım gibi bir çok alanda yeter otoritelerle çalışmalar yapacağız. Asla kimseden para pul talep etmeyeceğiz. Bütün çalışmalarımız gönüllülük esası ile gerçekleşecek. ” dedi. Samsun’un tanıtım eksikliği nedeni ile tarihi ve doğal turizm potansiyellerinin yeteri kadar değerlendirilemediğini de belirten Onur Bilgin “Samsunu cazibe merkezi yapmak, samsunu marka şehir haline getirmek için canla başla çalışacağız. Öyle bir gün gelecek ki Google da Samsun yazınca Samsung değil Samsun çıkacak.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL