SAMSUN&BÖLGE

Samsun Sağlık Turizminde Atağa Geçti

Samsun Sağlık Turizminde Atağa Geçti

Samsun Sağlık Trizminde atağa kalktı

Samsun’da Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve Özel Hastane yetkililerinin katılımıyla Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) kuruldu.

Derneğin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği binasında gerçekleştirilen açılış toplantısında kuruluş çalışmaları ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi ERGİN, “Samsun Sağlık Turizmi Derneği’nin kuruluş çalışmalarına Mart ayı itibariyle başladık. Çok kısa bir süre içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığımızın ve Özel Hastanelerimizin desteğini alarak bu çalışmaları neticelendirerek genel kurul toplantımızı gerçekleştirdik. Derneğimiz Samsun’da yürütülecek Sağlık Turizmi faaliyetlerini tek elden ve güçlü bir şekilde yürütecek, gerekli planlama ve stratejilerin geliştirmesi yolunda, kamu özel ortaklığı içinde el birliğiyle çalışacak. Ülke çapında sunduğu nitelikli ve kaliteli sağlık hizmetiyle kendinden söz ettiren Samsun’umuzun, artık yurt dışından gelecek hastaların da şifa bulmak için geldiği bir adres olması gerekiyor.” diye konuştu.

Samsun’un Sağlık Turizmi için tıbbi altyapı, son teknoloji tedavi cihazları, nitelikli hekim ve sağlık çalışanlarıyla hazır olduğunu belirten Sadi ERGİN, “Türkiye’nin 2023 Yılı Hedeflerinde yer alan 20 Milyar dolarlık Sağlık Turizmi gelirine ulaşabilmesi için ildeki tüm kurumlarının, kamu özel ayrımı yapmaksızın ortak bir çalışma ve işbirliği yapması büyük önem taşıyor. Ülkemizin ve ilimizin gelişimine, bu hedeflerde yerimizi alarak bizde destek olabiliriz. Bu amaçla öncelikli Ortadoğu ülkeleri, Rusya ve Azerbaycan gibi bize 2-3 saat uçuş mesafesinde, tek uçuşla buraya gelebilecek ülkelere ulaşıp bu alanlarda bilgilendirme çalışmaları yapacağız. İlk etapta Ekonomi Bakanlığı tarafından 6-9 Nisan tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı olan HESTOREX’e katılarak ilimizin, ilimizde sunulan sağlık hizmetlerinin tanıtımını yapacağız.”

Samsun’un hem sağlık hizmeti kalitesi hem de turizm imkânları bakımından oldukça zengin kaynaklara sahip olduğunu vurgulayan Başkan ERGİN, “Termal Turizm, Yayla Turizmi, Deniz Turizmi gibi çeşitli turistik imkânlara sahip ilimiz, özellikle yaşlı hastalara hizmet verecek olan Geriatri turizminde kendine yer edinebilir. Kardiyovasküler Cerrahi, Onkoloji Hizmetleri, Diş ve Fizik Tedavi Hizmetleri gibi alanlarda Sağlık Turizminden kendine düşen payı alabilir. Bu amaçla dış ülke sağlık turizmi acenteleriyle da temasa geçip, dernek bünyesinde oluşturduğumuz çalışma gruplarıyla ilimize yakışır bir çalışma yürütmeyi hedefliyoruz” dedi..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL