GENEL

Samsun “Cezaevi” Bitiriliyor !

Samsun “Cezaevi” Bitiriliyor !

SAMSUN’da 2012’de ihalesi yapılan ve Ocak 2016’da Adalet Bakanlığı’na teslim edilmesi planlanan T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları’nın yüklenici firması, teslimi Mayıs 2016 tarihine erteledi.

Samsun T Tipi Cezaevi’nin tamamlanması Mayıs’a uzadı.

Samsun’da Canik Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle gerçekleştirilen Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan yeni cezaevi inşaatı hızla yükseliyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı projesi kapsamında İlkadım’ın Çatkaya köyünde yapımı süren yeni cezaevi inşaatını inceledi. İnşaat çalışmalarını yürüten Balaban İnşaat Sahibi Memduh Balaban’dan cezaevi inşaatı hakkında bilgiler alan Başkan Genç, 8 yıllık çaba sonucunda gerçekleşen yeni cezaevinin tamamlanması ile hem Canik’in büyük bir yükten kurtulacağını hem de Samsun’un yeni bir cezaevine kavuşacağını söyledi.

İlkadım ilçesinin Çatkaya köyünde 167 dönüm alanda yapılan T Tipi Cezaevi inşaatının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Genç, “Yaklaşık 50 yıldan beri bölgemizin ismi ile anılan cezaevi, 1967 yılında yapılmış ve ömrünü tamamlamış bir cezaeviydi. 8 yıllık çalışmamızın sonucunda yeni cezaevi için Çatkaya köyünde önce yer tespiti yapıldı, sonra bu alan mera niteliğinden çıkarıldı ve Adalet Bakanlığı tescil etti. Bu süreci yaşamamızın ardından şimdi yaptığımız çalışma sonucunda Samsun modern bir cezaevine kavuşuyor” dedi.

“CANİK YÜKTEN KURTULUYOR”

Canik’in büyük bir yükten kurtulduğunu da ifade eden Başkan Osman Genç, “Yeni cezaevi TOKİ tarafından tamamlanıp Adalet Bakanlığı’na teslim edilecek. Böylece Canik’in ortasında artık cezaevi diye bir şey olmayacak. Mevcut cezaevinin kalkmasının ardından Canik artık ‘cezaevi’ diye anılmayacak, yani kötü imajdan kurtuluyoruz.

Cezaevinin kalkmasının hem psikolojik açıdan hem kentsel dönüşüm açısından bölgemize önemli etkileri olacak. Doğru bir iş yaptık” şeklinde konuştu.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ CEZAEVİ
İhalesi 26 Ocak 2012’de gerçekleştirilen yeni cezaevi inşaatı devam ederken, toplam 167 bin 244 metrekarelik alanda 17 bin metrekaresi kapalı, 2 bin metrekaresi açık olmak üzere planlanan toplam 800 kişi kapasiteli T Tipi cezaevi, yüksek güvenlikli olacak. Cezaevi projesinde jandarma binası ve teknik diğer binalar da yer alacak. Cezaevinde mahkumlar için 750 metrekarelik atölye binası da yer alacak.

Açık ve kapalı cezaevinin 5 bin 500 metrekare de misafirhanesi bulunacak. Mahkumları ziyaret amacıyla cezaevine gelecek yakınları için de 650 metrekarelik ziyaretçi binası yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL