GENEL

Ramazan-ı Şerifiniz Kutlu Olsun

Ramazan-ı Şerifiniz Kutlu Olsun

Ramazan-ı şerifiniz mubarek olsun.

Başta Büyük Türk Milleti olmak üzere,Tüm İslam aleminin,11 ayın sultanı, mubarek ramazan ayı kutlu olsun.

Ramazan paylaşmaktır.Ramazan kaynaşmaktır.Ramazan merhamettir.Ramazan bağışlamaktır.Ramazan rahmettir.Ramazan Duyguların en yoğun olduğu bir mubarek aydır.Onun için yaradan,Ramazan orucunun mükafatını kendisinin vereceğni müjdelemiştir.Samsun Haberci,islam aleminin mubarek ramazan ayını tebrik eder,Savaşsız,tasasız bir geleceğe vesile olması dileklerimizle.A…Kartal.

Ramazan Bakara suresiyle,şöyle açıklanır.

Bakara Suresi,183,184,185,186 Ayet’leri aşagıdaki Mealdeki gibidir.

183- Ey müminler,sizden önceki ümmetlere olduğu gibi, günahlardan arınasınız diye, sayılı günler olarak oruç tutmak size de farz kılındı.

184- İçinizden kim hasta ya da yolcu olursa tutmadığı günler sayısınca sonraki günlerde oruç tutar. Oruca dayanamayanların bir yoksulu doyuracak kadar fidye vermeleri gerekir. Kim gönüllü olarak bundan daha fazlasını verirse, bu onun için daha hayırlıdır. Ayrıca, eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

185- Ramazan ayı ki, o ayda Kur’an, insanlara yol gösterici, doğru yola iletici, eğri ile doğruyu birbirinden ayredici olarak indirildi. İçinizden kim bu aya yetişirse onu oruçla geçirsin. Kim hasta ya da yolcu olursa tutmadığı günler sayısınca sonraki günlerde oruç tutsun. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bu sayılı günleri tamamlamanızı ve size doğru yolu gösterdi diye kendisini tekbir etmenizi (ululuğunu dile getirmenizi) ister, ola ki, O’na şükredersiniz.

186 – Kullarım Beni senden soracak olurlarsa, bilsinler ki Ben pek yakınım. Bana dua edenin duasına icabet ederim.

Öyleyse onlar da dâvetime icabet ve Bana hakkıyle inanıp tasdik etsinler ki doğru yolda yürüyerek selâmete ersinler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL