YAŞAM

Özel Okullar Teşvik Alamıyacak!

Özel Okullar Teşvik Alamıyacak!

Özel okullara kötü haber!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi görüşülüyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan komisyona sunumunda, bakanlık olarak gerçekleştirmek istedikleri dönüşümün, adil, insan merkezli, öğretmen temelli, kavramda evrensel, uygulamada yerli, esnek, beceri ve görgü odaklı, hesap verebilir, sürdürülebilir bir ilkesel duruş sergilemek olduğunu söyledi.

Temel amaçlarının çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmek olduğuna dikkati çeken Selçuk, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile etkinliği ve sorun çözme kapasitesi artan her bakanlığımız gibi Milli Eğitim Bakanlığı da hayata geçireceği 2023 Eğitim Vizyonu’ndaki çalışmalarla Türk eğitim sistemine güç katacaktır” dedi.

Bütçenin yüzde 17’si eğitime

Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak, azaltılarak kaldırılacağını açıklayan Selçuk, “Şartları elverişsiz hanelerdeki çocukların erken çocukluk eğitiminde araç-gereç ihtiyacı karşılanacaktır. Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye sokulacaktır” ifadelerini kullandı.

“Eğitim bütçesinin 2019 yılında merkezi yönetim bütçesinin yaklaşık yüzde 17’sine denk düşecek şekilde 161 milyar 612 milyon TL olarak belirlendiğini” söyleyen bakan, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında toplam 68 bin 411 okulda 17 milyon 505 bin 379 öğrencinin eğitim göreceğini dile getirdi. Bakan Selçuk, toplam öğretmen sayısının ise 1 milyon 97 bin 292 olduğunu açıkladı.

“Toplumsal refahın artmasının ve ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik sürdürülebilir kalkınmasının eğitim sisteminin ilk basamağı olan okul öncesinden başladığına” dikkati çeken Milli Eğitim Bakanı Selçuk, şöyle devam etti: “Bakanlık olarak hedefimiz üç yıl içinde beş yaş erken çocukluk eğitiminin zorunlu hale getirilmesi. Erken çocukluk eğitimi, çocukların sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor gelişimini azami düzeyde destekleyen, yaşam boyu iyi olma haline katkı sağlayan bir eğitim kademesi.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL