GENEL

Ordu’da Hasret Bitiyor

Ordu’da Hasret Bitiyor

Ordu’da hasret bitiyor.

Yapımı yılan hikayesine dönen,Ordu çevre yolu nihayet bitiyor.Yapımına 1990’lı yıllarda başlanan ve bir türlü bitirilemiyen Çevre yolu nihayet bitme aşamasına geldi.yetkililer yolun kasım ayında bitirilip hizmete açılacağını söyledi.Çevre yolunun açılmasıyla,Karadeniz sahil yolu tamamlanmış olacak.yolun açılmasıyla birlikte,sahil yolunda ve Ordu trafiğinde önemli bir rahatlamanın olacağı belirtiliyor.

1990 yılında Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte Kafkasya coğrafyasına ulaşımı sağlayan Karadeniz Sahil Yolu’nun en kritik ve dar bölgesi olarak bilinen Ordu’da çevre yolu Kasım ayında hizmete açılacak.

1989 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte günümüze kadar gelen süreç içerisinde Karadeniz Sahil Yolu’nun önemi gün geçtikçe arttı.

Kıyılara dolgu yapılmasıyla inşa edilen otoban sahil yolu trafiğini büyük ölçüde hafifletirken, dolgu ve otoban yapılmayan tek il olan Ordu’da trafik geçişi adeta çileye dönüşüyor. Ancak, Ordu’da çevre yolunun açılmasıyla birlikte Karadeniz güzergahında trafik büyük ölçüde rahatlayacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün tespitlerine göre, Ordu şehir içi yolunda günde 80 bin araç geçiş yaparken, bu rakam yaz aylarında 120 bin seviyelerine ulaşıyor. Bu özelliğinden dolayı Karadeniz Sahil Yolu’nun en dar ve kritik noktası özelliğini taşıyan ve büyük bir zaman kaybına sebep olan Ordu’da 5 yıl önce temeli atılan çevre yolunun inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılacak.

Perşembe ilçesi Akçaova’dan başlayıp Boztepe’nin altından biri 3 bin 300 metrelik diğeri 2 bin metrelik toplam 5 bin 300 metrelik iki ayrı tünelle, viyadükler ve duble yollarla Ordu’yu arkadan geçerek sahil yoluna bağlanacak 20 kilometrelik yolda inşaat hızla sürüyor. Tünel ve viyadük inşaatlarının bitirildiği yolda halen kavşak çalışmaları yapılıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Şehir içinde 12 yaya geçidi, 16 kavşak bulunduğunu, TEDES ve trafik ışıkları hesaba katıldığında Ordu merkezine giren bir aracın bazen 1.5 saatte zor çıktığını da hatırlatarak, “Bu yol açıldığında trafik 25 dakikaya düşüyor. Eğer normal trafik hızında seyrederse 15 dakikada Ordu’dan geçebilirsiniz” diye konuştu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL