SAMSUN&BÖLGE

Ordu Ve İlçelerinde Okuma Yazma Seferberliği

Ordu Ve İlçelerinde Okuma Yazma Seferberliği

Ordu ve İlçelerinde okuma seferberliği

Ordu’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı Okuma Yazma Seferberliği kapsamında, okuma yazma kursu açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, tüm vatandaşların okuma yazma öğrenebilmesini sağlamak amacıyla başlatılan kampanyaya Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) vasıtasıyla destek verdiklerini belirtti.

12 Şubat’ta başlayan ve 20 Nisan’da sona erecek kursta 17 vatandaşın, okuma yazma öğrendiğini aktaran Yılmaz, “Ünye’deki kurs süresince 120 saat eğitim verilecek. Altınordu ve Fatsa ilçelerimizde açacağımız okuma yazma kursu için de kayıtlarımız devam ediyor. Okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı ORMEK şubelerimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitmen Kübra Gürbüz ise kursiyerlerin beklenilenin üzerinde azim gösterdiğine işaret ederek, “Bir an önce bütün harfleri öğrenerek okuyup yazmak istiyorlar. Bu şekilde devam ettikleri takdirde tüm kursiyerlerimiz inşallah en kısa zamanda okuma yazma öğrenecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Kursiyerlerden Hayriye Sekmen de kursun açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Süleyman Dural da kendilerine bu imkanı tanıyan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL