SAMSUN&BÖLGE

OMÜ’de Tiyatro günleri

OMÜ’de Tiyatro günleri

omu

OMÜ Tiyatro Topluluğu (OMİTİT) 21.Ulusal Tiyatro Festivalini 20-30 Nisan 2015 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesinde gerçekleştirecek.

Festival kapsamında Türkiyenin çeşitli bölgelerinden gelen Tiyatro toplulukları oyunlarını sergileyecekler.

Festival OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ersin ERGE’nin açılış konuşması ile başladı ERGE, “Tiyatro bir okuldur. Bu okulda iyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini en önemlisi çağımızın ne olup ne olmadığını görüyoruz,öğreniyoruz. Gazi Atatürk’ün dediği gibi -Tiyatro bir memleketin kültür seviyesinin aynasıdır.-Bu aynada 1987 yılından bu yana OMÜ Tiyatro Topluluğu 86 tiyatro eserini sahneledi. Bu tiyatro oyunlarına çocuk oyunlarımız da dahildir. Bu çocuk oyunlarımız hiç tiyatro görmemiş köy ilkoğretim okullarında sahnelenmiştir.OMÜ TİYATRO TOPLULUĞU Öncelikle Üniversite içinde; daha sonra “Karadeniz Tiyatro Festivali”ni ve isim babası olmaktan onur duyduğum ULUSAL TİYATRO FESTİVALİNİN bu yıl 21.gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını değerlendirme amacına yönelik sanatsal, kültürel, sportif, bilimsel ve teknolojik aktivitelerde imkan verildikçe her geçen yıl başarılı olduklarını görüyoruz. Öğrencilerimiz Tiyatronun öğretirken eğlendiren -eğlendirirken öğreten yanını bildikçe, mezun olduktan sonrada gittikleri il, ilçe ve köylerde tiyatro ışığı ile topluma yararlı oluyorlar… Bugün aramızda misafir sanatçımız değerli eğitimci yazar emekli Tiyatrocu Remzi Özçelik var. Kendilerine hoşgeldiniz diyor 21.Ulusal Tiyatro Festivalimizin, Samsunumuza, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor saygılarımı sunuyorum. Dedi.

Tiyatronun bir aşk olduğunu belirten konuk Remzi Çelik tiyatroya nasıl başladığını, ve tiyatronun nasıl bir aşk olduğunu ifade ederek festivalin keyifli geçmesini dilediğini belirtti.

Saat 19.00: Karthoroz (OMİTİT)21 Nisan 2015 Saat 14 TavtakiKütüpati, Saat 1900: Haydi Karına Koş İnenü Üniv. 22 Nisan 2015 Ahududu İzzet baysal Üniv. 23 Nisan Sende Gel Saat 12.00 (Çocuk oyunu) Saat 19 00 Karthoroz 24 Nisan 2015 “Bir Anarşısıstın Kaza Sonucu Ölümü” Ankara Üniv. Eczacılık Fak. 25 Nisan 2015 “Eşekaraları 9 Eylül Üniv. , “Andorra ” Galatasaray Üniv. 26 Nisan 2015 “Karanlıktaki Komedi Zonguldak Bülent Ecevit Üniv. Saat 19.00 Fazilet Eczanesi (OMİTİT) 27 Nisan 2015 “Kaç Baba Kaç” Ankara Üniv.Veteriner Fak. 28 Nisan 2015 “Şimdi Olmaz Sevgilim” Ankara Üniv.Veterined Fak. Saat 19.00 “Matmazel Juliet” Ordu Üniversitesi , 29 Nisan 2015 “Tarlakuşuydu Juliet” Ordu Üniv. Saat 19.00 “Sahte Gelin” Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 30 Nisan 2015 “Kadınlık Bizde Kalsın” Çukurova Üniv. Drama Topluluğu.ky:dengegazetesi.com.tr

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL