BİLİM&TEKNİK

Network Marketing işi nedir nasıl yapılır?

Network Marketing işi nedir nasıl yapılır?

Network Marketing işi nedir nasıl yapılır?

Network Marketing ile yeni tanışanlar için, bu iş modelini daha iyi ve kolay tanımaları adına, önceki yazıları da kapsayan bütünleyici bir yazı yazmanın faydalı olacağını düşündüm.

Öncelikle Network Marketing işinde olmamasına rağmen bu sektörü yakından inceleyen ve kitap yazan ünlü finans uzmanı Robert Kiyosaki’nin bu videosunu izleyerek Network Marketing’in zenginlik ve özgürlük açısından önemini görmenizi tavsiye ederim.

Network Marketing işinin temel mantığını anlamalısınız. Burada bağlantılarını verdiğim video ve yazıları okuduğunuzu/izlediğinizi varsayarak yazmaya devam edeceğim, söylediğim adımlarla ilerlemeniz faydanıza olacaktır.

Öncelikle şunu anlamamız çok önemlidir; Network Marketing bir iştir. Para yatır para kazan, kolay yoldan zengin olmak gibi kavramların hiç biri etik bir Network Marketing şirketinde geçerli değildir. Network Marketing bir iştir, emek gerektirir, istikrarlı bir çalışma gerektirir. Zengin ve özgür olmanın bir yoludur, kendini ispatlamıştır. Fakat bunu garanti etmez, gerekli imkânı sunar. Gereğini yapan, başarısı ölçüsünde kazanç sağlar.

Network Marketing İşleyiş Mantığı..

network marketing nedirYeni tanışanların anlamakta zorlandığı önemli noktalardan biri de, bu işe girince ne yapacakları, işlerin nasıl yürüyeceğidir. Şimdi, yasal ve etik bir Network Marketing şirketiyle çalışmaya başladığınızı -yani bir Network Marketing şirketinin distribütörü olduğunuzu- varsayalım; siz artık, şirketin size sunmuş olduğu ürün portföyünün temsilcisi olmuş olursunuz. Diğer bir deyişle hem müşterisi hem de distribütörü olmuş olursunuz. Burada sistem size diyor ki; dolaylı veya direk vesile olduğun ürün satışlarından kurgulamış olduğum kazanç planına göre primini öderim. Yani işin bireysel ve takımsal olmak üzere iki yönü vardır. Bireysel olarak baktığımızda istersen şirketin sunduğu ürünlerin satışını yaparak, satıştan para kazanırsın. Takımsal olarak baktığımızda ise, senin referansınla şirkete dahil olan her distribütörün de ürün kullanımından/satışından şirketin kazanç planına göre para kazanırsın.

Burada dikkat etmemiz gereken iki nokta var; Birincisi, Network Marketing işinde ürün satışı -genelde- opsiyonel bir seçenektir. Yani kişiler sadece ürün kullanıcısı olup, takım kurabilir. Fakat Network Marketingin doğasında kapı kapı dolaşma tarzı bir satış değil, doğal satış diye tanımlayabileceğimiz, tavsiyeden ve deneyimlenmiş faydadan doğan bir satış vardır. Satış stratejileri şirkete göre farklılıklar gösterse de genel kabul görmüş işleyiş böyledir.

Anlamamız gereken ikinci nokta da, Network Marketing işinde sadece sizin referansınızla dahil olan distribütörler değil, onların referanslarından, referanslarının referanslarından.. şeklinde uzayıp giden bir -distribütör- soyağacı oluşur. Bu oluşan soyağacından hangi derinliğe kadar, ne kadar kazanç sağlanacağı şirketlerin kazanç planlarına göre farklılık gösterir.

Network Marketing işinde takım çok önemli bir unsurdur. Zengin ve özgür olmanın yolu iyi bir takımın parçası olmaktan geçer. Bu konu da yazmış olduğum Önemli Olan Takımdır başlıklı yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

Network Marketing hiç şüphesiz zengin ve özgür olmanın en iyi yollarından biridir. Bu son yıllarda bir teori olmaktan öte artık ispatlanmış bir gerçekliktir. Peki, Network Marketing iş modelini bu kadar özel ve güçlü yapan şey nedir? Bu konuya da Neden Network Marketing ile Kopyalamanın Gücü ve Zaman Kaldıracı yazılarında değindim.

Network Marketing, “bir şirketin, kişilere, direk veya dolaylı vesile olduğu satışlardan önceden belirlenmiş kazanç planıyla kazancını paylaşmasıdır” diye özetlenebilir. Peki, olay bu kadar net ve etikken, bu iş neden bu kadar tartışılıyor. Buna Network Marketing’i Kirletenler ve Network Marketing Neden Yanlış Anlaşılıyor başlıklı yazılarda değindik. Ayrıca Network Marketing ile çok karıştırılan titan sistemlerle siz de karşılaşmış olabilirsiniz. Bu sistemler de kendilerini Network Marketing şirketi olarak tanıtırlar. Gerekli ayrımı sizin yapabilmeniz önemlidir. Bununla ilgili de Titan Sistemleri Tanımanın En Kolay Yolu başlıklı makaleyi okumanızı tavsiye ederim.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL