GENEL

NE OLUYOR, NE OLMUYOR?.

NE OLUYOR, NE OLMUYOR?.

HEPARR

NE OLUYOR, NE OLMUYOR?.

Yerel seçimlerde meclisteki partiler, kum gibi para harcadı. TV reklamları, gazete reklamları, boy boy posterler, afişler, pankartlar, billboardlar, TV programları gırla gitti. Neredeyse, bunların her belediye başkan adayının giydirilmiş bir otobüsü vardı. Türkiye’nin 81 ile ve 1273 ilçesinin tamamın da seçime girdiler. Kamuoyunun büyük bir kısmının tanıdığı paralı mostura adamlar da bu partilerin adaylarıydı.. Peki, sonuç ne oldu? AKEPE %45 aldı, diğer ikisiden biri iki rakamdan üçlü rakama, diğeri de birli rakamdan daha ileriye gidemediler..

Hak ve Eşitlik Partisi(HEPAR) dar örgüt kadrosu, araçsız, parasız pulsuz, reklamsız, TV ambargoları altında halk gönüllüleriyle; ilçelere aday bile bulamadan, 81 ilin 19’unda, 1273 ilçenin sadece 59’unda yerel seçimlere katılabildi. Sonuçta, 60 bin küsur oy aldı..

Herkesin aklı fikri, ampulü kırmaktaydı ve oyunu CHP ve MHP’ye verdi. Diğer partilerde gönlü olsa da, onlardan uzak durmayı tercih etti.

Bu seçimler de katılım %90’ın üzerindeydi ve bir milyonu aşkın genç de ilk kez oy kullandı. Buna ve her şeye rağmen CHP ve MHP’in oylarının toplamı az bir farkta olsa, AKEPE’in oylarının altında kaldı. Bu hal, derin ve sisli bir vadiden bütün imkanlar kullanılmasına karşılık bir türlü aydınlık ovaya çıkılamayacağının net ve açık göstergesidir..

Hak ve Eşitlik Partisi’ni (HEPAR) örgütlü, paralı, profesyonel siyasetçi ve destekçileri bulunan yılların partileriyle mukayeseye kalkışmak, abesten de öte bir şey olur..

Ama, meclis dışından bir örnek vermek gerekirse, belki kıyaslanabilir. İşçi Partisi 35-40 yıllık bir siyasi örgüttür. TV, gazete ve dergisi var. Köşe yazarları her gün siyasi makaleler yayınlamaktadır. Kadrosu profesyonel. Gençlik kolları ateş gibi. Mali gücü kendine yeterli. Seçim öncesi “Milli Merkez” oluşumu yaparak, yüzlerce yerde toplantılar yaptı, mitingler düzenledi, gazetelere ilanlar verdi ve 135 general ve subay İşçi Partisi’ni destekliyor diye gazeteler de yer aldılar!.

İşçi Partisi ile ilk kez yerel seçimlere giren Hak ve Eşitlik Partisi’nin Büyükşehir ve İl Belediye Başkanlığı seçimlerinde aldıkları oylardan bazı örnekler aşağıdadır:
NE OLUYOR, NE OLMUYOR?.

İşçi Partililer, bu sonuçları görünce, eyvah işler kötü mü gidiyor diyecekler? Asla, daha fazla özveri ve gayretle, siyasi çalışmalarına asılacaklardır. 40 yıldır da böyle yapmıyorlar mı?. Anlatılmak istenen, az oy çok oy meselesi değil, ister beğen ister beğenme, kesin inançlı oldukları meydan da..

“Çürük cevizi hafifliği, cahil kimseyi sözleri ele verir.”

Şirazlı Sadi
TEK YOL TEK UMUT HEPAR

Osman Pamukoğlu
Hak ve Eşitlik Partisi
Genel Başkanı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL