BİLİM&TEKNİK

Milli Füze denemesi başarılı

Milli Füze denemesi başarılı

milli füze

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışır nitelikte bir hava savunma füzesinin ülkemize kazandırılması amacıyla, 2011 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığınca başlatılan proje kapsamında radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ASELSAN, füze sistemleri ROKETSAN firmaları tarafından geliştirilmektedir.

Proje kapsamında Milli Orta İrtifa Hava Savunma Füzesi Hisar-O’nun, ilk uçuşlu testi olan Balistik Test Füzesi atışı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN ve ROKETSAN katılımlarıyla 23 Temmuz 2014 tarihinde, Aksaray’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Tamamlanan testlerde; füze, fırlatma aracından başarılı bir şekilde ayrılmış ve hesaplanan yörüngesinde kararlı bir şekilde uçmuştur. Bu testler ile, Türkiye’nin ilk milli hava savunma füzesi geliştirme faaliyetleri kapsamında önemli bir kilometre taşı daha başarı ile gerçekleştirilmiştir.kaynak:roketsan.com.tr

HISAR-O_BTF_foto1

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL