GENEL

MHP GENEL BAŞKANI KİM OLMALI?

MHP GENEL BAŞKANI KİM OLMALI?

Saygıdeğer okuyucularım.Uzunca bir süredir,Herkesin bildiği gibi,Türkiye’de siyasetin ana gündemi MHP Kongresi ve Genel Başkan kim olmalı.!

Bizde Bu konuya bir vurgu yapmak,görüşlerimizi okuyucularımızla paylaşalım istedik.MHP’de yapılmak istenen genel başkanlık seçimi,MHP seçmenini sevindirirken,özellikle,mevcut MHP Genel merkez yönetimi ve iktidar çevrelerini ciddi şekilde ürkütmüşe benziyor.Gelişmeler ve siyasi kulislerde yapılan değerlendirmeler bu yönde.MHP genel başkan adayları,hiç kuşku yokki; Güçlü siyasi niteliklere sahip Ülkücü gelenekten gelen saygı değer kişiler.Yalnız burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum: MHP gibi katı kuralları olan, bir fikir ve ideoloji partisinde lider değişiminin ne kadar zor
olduğunu son gelişmeler,yaklaşık 7 aylık süreçte yaşanan siyasi ve hukuki manevrelar net bir şekilde bizlere gösterdi..halen bu konudaki,kukuki süreç devam etmekte.

1 Kasın seçimlerinde MHP nin aldığı ağır seçim yenilgisi sonrası,Parti içi muhalefetin harekete geçmesine sebeb oldu.kongre sürecini Türk kamu oyu gibi bizde yakından takip etmekteyiz.yaşanan olaylarda gösterdiki;MHP de kongre yapmak sanıldığı kadar kolay değil!.sürecin,zor bir iş olacağı aşikar.!

Değişim istiyerek,yola çıkan genel başkan adaylarımız ve mevcut genel başkanımız bizim için değerli,değerli olduğu kadarda kıymetlidirler. Kendini Türk milliyetcisi,Ülkücü olarak tanımlayan herkesin de bu düşünceye sahip olduğuna inanmaktayız.

Yalnız mesele MHP’nin geleceği ve geleceğini şekillendirecek lider noktasına geldiğinde,kimin genel başkanlığa layık niteliklere sahip olduğu konusunu masaya yatırmamız gerekiyor.Biz bu noktada,görüşümüzü ortaya koymak istiyoruz.Şahsen bizim MHP Genel başkan adayımız,Genel profili itibariyle,Sinan Oğan Olacaktır.

Türkiye nüfusunun yaş ortalaması 30’ları göstermekte. Hala genç bir nüfusa sahibiz. Genç bir ülkeyiz. Dinamik, gelişmeye açık ve atılım yapabilecek nufus potansiyeline sahip,bir ülkede yaşamaktayız.

Türkiye’de siyasi parti yönetim’lerinde ise liderler arasında yaş sıralamasında muhalefet liderleri açık ara öndeler. Hangi konuda mı yaşlılık konusunda,Cumhurbaşkanı,Sayın Erdoğan bile muhalefet liderlerinden bir hayli genç durumda..

Miliyetçi Hareket Partisi MHP’nin durumuna bakacak olursak,Genel başkan adayı olarak sahada gözüken,adaylarımızın,Sinan Oğan Hariç hepsi 60 yaşlarında.önümüzde yapılacak en erken seçim,”eğer bir erken seçim olmazsa” (bu durum güçlü bir ihtimal)!normal zamanı olan 2019 yılında yapılacağını var sayarsak, Yani o zamana kadar mevcut genel başkan adaylarımız,3 yaş daha yaşlanmış olacaklar. Üzerine bir de iktidarda 4 yıl görev alacaklarını da varsayarsak, 70’li yaşlara erişmiş olacaklar..

Türkiye’nin geçtiği bu süreçte ülkeyi tekrar ayağa kaldıracak, birliği bütünlüğü sağlayacak, ekonomik kalkınmayı hızlandıracak bilgi birikimine sahip, genç, dinamik ve halkın içinden gelmiş birine ihtiyacı olduğu aşikar.

Bu gelişmeyi sağlayacak liderin de 3 dönem iktidarda kalacak kadar genç ve dinamik yaş aralığında olması,Parti ve Türkiye için şart olduğunu düşünmekteyiz.Burada duygusal değil,gerçekci olmak gereği açıkca ortaya çıkıyor.

Bu öngörümüzü birkaç örnekle desteklemek istiyoruz.
Turgut Özak ANP’ı kurduğunda 56 yaşında idi.
Mevcut MHP Genel Başkanı Sayın,Devlet Bahçeli,MHP’nin başına geldiğinde 49 yaşındaydı.
Cumhurbaşkanı Sayın, Erdoğan,AKP’yi kurduğunda 47 yaşındaydı.
Eski Başbakanlardan Tansu Çiller,DYP’nin başına geçtiğinde 47 yaşındaydı.
İngiltere Başbakanı Davit Cameron başbakan olduğunda 45 yaşında.
ABD Başkanı Obama da göreve geldiğinde 48 yaşındaydı.

Bu değerlendirmemiz sonunda MHP’nin başına geçmeye en uygun adayın,Sayın,Dr.Sinan Oğan olduğunu görmekteyiz.Sayın,Oğan,48 yaşında… MHP genel Başkanlığını uzun yıllar yapabilecek yaş ve niteliklere sahip.Bu fırsatın duygusal düşüncelerle heba edilmemesini düşünmekteyiz.Olası,Sina Oğan’ın MHP genel başkanı olması,hem MHP’nin önünü açacak,En önemliside Türkiye Nitelikli,güler yüzlü bir lidere sahip olacaktır.MHP kurucu lideri Sayın Alparslan Türkeşten sonra,üstün liderlik profiline sahip bir lidere kavuşmak üzere.Biz Partimize uzun süre hizmet edecek bir genel başkan aramıyormuyuz?Tabiki; son karar,üst kurul delegelerinin olacaktır.

Son söz olarak sunu söylemek istiyorum:Türk milletine Türk dünyasına Partimize uzun yıllar liderlik yapacak,yakın zamanda Partimize tekrar bir lider aratmayacak Türk milletinin son senelerde zarar gören prestijini ve itibarına katkı sağlayacak bir lider aramaktayız.Bize göre bu lider,Sayın,Sinan Oğan,olabilir.A…K…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

0 Paylaşımlar
Tweetle
Paylaş
Paylaş
Pin

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL